G4Media.ro

Oficialii ucraineni au reținut un presupus „agent al serviciilor secrete rusești” în…

Sursa foto: Security Service of Ukraine

Oficialii ucraineni au reținut un presupus „agent al serviciilor secrete rusești” în legătură cu atacul asupra restaurantului din Kramatorsk, soldat cu cel puțin 10 morți

Serviciul de Securitate ucrainean spune că a reținut un bărbat care ar fi cercetat pizzeria din Kramatorsk și ar fi trimis o înregistrare video a locului către Forțele Armate Ruse înainte de lovitura de marți, relatează CNN.

Ei l-au descris pe bărbat ca fiind un „agent al serviciilor secrete rusești”.

„S-a stabilit că adjunctul reținut al loviturii asupra Kramatorsk a fost un agent al departamentului principal al Statului Major General al Forțelor Armate Ruse (mai bine cunoscut sub numele de GRU). La 27 iunie, el a primit sarcina de a afla dacă cafeneaua menționată mai sus era deschisă și dacă acolo sunt prezenți vizitatori de înregistrare.”

„Pentru a executa instrucțiunile inamicului, agentul GRU a realizat o înregistrare video secretă a localului și a vehiculelor parcate în apropiere. Apoi, suspectul a transmis imaginile către serviciile de informații militare rusești”, se arată pe Telegram.

„După ce au primit aceste informații, invadatorii ruși au tras asupra cafenelei cu oameni în interior”, susține Serviciul de Securitate ucrainean.

Cel puțin 10 persoane au fost ucise în atacul asupra centrului orașului Kramatorsk, marți.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...