G4Media.ro

În primă fază pensiile speciale vor fi impozitate cel puţin pe partea…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

În primă fază pensiile speciale vor fi impozitate cel puţin pe partea de necontributivitate, afirmă purtătorul de cuvânt al PNL Ionuț Stroe

Purtătorul de cuvânt al PNL, deputatul Ionuţ Stroe, a declarat luni că în această săptămână vor putea să promoveze în Parlament acest proiect al pensiilor speciale, iar în primă fază pensiile speciale vor fi impozitate, cel puţin partea de necontributivitate, urmând ca ulterior, progresiv, să avem un sistem care practic să fie unul corect şi echitabil, relatează news.ro

”Amendamentele depuse de Ministerul Muncii vor fi trecute prin comisie, există în momentul de faţă opinii din partea Băncii Mondiale şi a Comisiei Europene privind modul în care se va modifica acest regim special al pensiilor în România. De altfel noi am susţinut tot timpul, prin tot felul de initiative legislative, eliminarea acestui regim special şi o astfel de decizie se înscrie şi în reforma pensiilor pe cre actuala coaliţie şi-a asumat-o prin Programul de guvernare. Suntem condiţionaţi şi de PNRR şi cu siguranţă ne dorim promovarea unui proiect legislativ complet”, a spus Ionuţ Stroe în emisiunea Proiect de ţară: România, de la Prima News.

El a precizat că în această săptămână vor putea să promoveze acest proiect al pensiilor speciale.

”Putem să construim, de ce nu, un proiect sustenabil, bazat pe principiul contributivităţii, aplicabil tuturor. În primă fază pensiile speciale vor fi impozitate, cel puţin partea de necontributivitate, urmând ca ulterior, progresiv, să avem un sistem care practic să fie unul corect, unul echitabil, care să răsplatească toţi contribuabilii, în mod echitabil”, a explicat Stroe.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. Sa nu taiati pensiile speciale ca ne vom vedea din opozitie , politicieni de doi bani .

    • Ca in Caragiale: formal sa se schimbe tot sistemul de pensii speciale dar pe fond sa nu se schimbe nimic. Caracteristic psd-ului, nu cumva sa isi piarda bugetarii votanti.

  2. Progresiv, de 30 de ani, avem câteva clase de speciali care se lăfăie in bani publici în timp ce prostimea are pensii de rahat.
    Tăiați pensiile la speciali și punct.

  3. Le tund putin, asa, poate mai tacem din gura.

  4. Cum adică ”impozit cel puțin pe partea de necotributivitate” ? Eu am pensie contributivă de 2700 de lei și este impozitată și ei nu plătesc impozit pe nici una din cele două ? Suntem sclavii politicienilor și al nesimțiților din magistratură ?

  5. Si restul in ultima faza, dupa ce mor, j—–e ?