G4Media.ro

Partidul Verde și-a ales o nouă conducere: Rodica Bărbuță și Bogdan Botea,…

Foto: Facebook / Partidul Verde

Partidul Verde și-a ales o nouă conducere: Rodica Bărbuță și Bogdan Botea, copreședinți

Partidul Verde a votat, sâmbătă, la București, în cadrul unui congres național, noua conducere a organizației. Rodica Bărbuță și Bogdan Botea sunt noii copreședinți ai partidului, iar președinți de onoare sunt Florin Călinescu și Liviu Mihaiu. Rezultatele vin în urma unui scandal intern al partidului, în urma căruia foștii copreședinți Marius Lazăr și Lavinia Cosma au fost înlăturați.

”Organizarea, desfășurarea și alegerea prin vot secret a membrilor BPN a fost conform statutului și legii partidelor politice. Partidul Verde a avut un congres statutar și legal care va fi înregistrat în cel mai scurt timp la tribunal. Incepand de astăzi, Partidul Verde are o noua conducere votată prin voința reprezentaților partidului și care conduce în mod legal și statutar. Vom reveni cu detalii despre congres în cel mai scurt timp”, a anunțat Partidul Verde, într-un comunicat.

Pe 24 mai, Partidul Verde și-a demis cei doi copreședinți: pe Marius Lazăr și pe Lavinia Cosma. Cei doi au fost acuzați că vizau preluarea abuzivă a controlului partidului și că intenționau să servească interese de imagine ale PSD. La rândul său, grupul de susținere a celor doi îi acuzau pe secretarul general Silviu Dumitru și pe fostul președinte Florin Călinescu că doreau o colaborare cu AUR.

Marius Lazăr a contestat atunci decizia de demitere susținând că ar fi fost ilegală și a organizat, la o săptămâna distanță, un congres extraordinar la Bușteni, unde cei doi copreședinți au fost reconfirmați în funcție. Evenimentul a fost însă contestat de partid, potrivit secretarului general Silviu Dumitru.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. Romania politicii de inalta clasa: scandarului, preluari de partide, predari de partide, vointel legale si statutare dar contestate, inlaturari, presedinte, prim vice presedinte, co-presedinti, presedinti de onoare, congrese, comunicate importante pentru tara…vai ce viata plina si aventuroasa traieste clasa politica romaneaasca…