G4Media.ro

Convorbire telefonică Biden-Zelenski. Președintele Ucrainei spune că au discutat despre extinderea cooperării…

Sursa foto: President of Ukraine (president.gov.ua)

Convorbire telefonică Biden-Zelenski. Președintele Ucrainei spune că au discutat despre extinderea cooperării militare

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că a discutat duminică despre tulburările din weekend din Rusia într-o convorbire telefonică cu președintele american Joe Biden și că evenimentele au scos la iveală slăbiciunea guvernării președintelui rus Vladimir Putin, relatează Reuters.

Într-o declarație, Zelenski a cerut ca presiunea globală să fie exercitată asupra Rusiei și a precizat că el și Biden au discutat, de asemenea, despre extinderea în continuare a cooperării în domeniul apărării, cu accent pe armele cu rază lungă de acțiune.

„Am discutat despre cursul ostilităților și despre procesele care au loc în Rusia. Lumea trebuie să exercite presiuni asupra Rusiei până când ordinea internațională va fi restabilită. I-am mulțumit președintelui SUA pentru sprijinul neobosit acordat Ucrainei, în special pentru patrioți.

Este important să creștem în continuare capacitățile Ucrainei de a ne proteja cerul. În acest context, i-am mulțumit, de asemenea, pentru sprijinul acordat coaliției de avioane de luptă.

Am discutat despre extinderea în continuare a cooperării în domeniul apărării, cu accent pe armele cu rază lungă de acțiune”, a afirmat Zelenski.

Sursa: The Guardian

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează