G4Media.ro

Președintele Lituaniei: NATO va trebui să-și consolideze flancul estic dacă Belarus va…

Sursa foto: European Council

Președintele Lituaniei: NATO va trebui să-și consolideze flancul estic dacă Belarus va deveni noua gazdă a lui Evgheni Prigojin, șeful Wagner

Președintele lituanian Gitanas Nauseda a avertizat că NATO va trebui să își consolideze flancul estic dacă Belarus va deveni noua gazdă a șefului Wagner, Evgheni Prigojin, relatează The Guardian.

În urma unei reuniuni a consiliului de securitate de stat privind încercarea grupului de mercenari de a se revolta împotriva conducerii militare ruse, Nauseda a declarat:

„Dacă Prigojin sau o parte a grupului Wagner ajunge în Belarus cu planuri și intenții neclare, aceasta va însemna doar că trebuie să consolidăm în continuare securitatea frontierelor noastre estice”, relatează Reuters.

„Nu mă refer aici doar la Lituania, ci fără îndoială la întreg NATO”, a continuat el.

Nauseda a continuat spunând că țara sa va dedica mai multe capacități de informații pentru a examina „aspectele politice și de securitate ale Belarusului”.

Lituania va organiza summitul NATO luna viitoare și a declarat că planul general de securitate pentru această reuniune nu se va schimba în urma evoluțiilor recente din Rusia.

Președintele a continuat spunând că, în opinia sa, președintele rus Vladimir Putin s-ar putea confrunta cu noi provocări la adresa conducerii sale.

„Regele este gol”, a spus Nauseda, relatează Reuters.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează