G4Media.ro

Unități Wagner se deplasează spre Moscova, afirmă Ministerul britanic al Apărării /…

Sursa foto: Unsplash / Paul G

Unități Wagner se deplasează spre Moscova, afirmă Ministerul britanic al Apărării / „În următoarele ore, loialitatea forțelor de securitate ale Rusiei va fi esențială”

Ministerul britanic al Apărării afirmă că unele unități Wagner „se deplasează spre nord prin regiunea Vorenej, aproape sigur cu scopul de a ajunge la Moscova”, relatează BBC.

Vorenej se află la jumătatea distanței dintre capitala Moscova și Rostov pe Don, orașul rusesc pe care grupul de mercenari Wagner susține că îl controlează în prezent. Ministerul britanic al Apărării afirmă că Wagner a ocupat „aproape sigur” locații cheie din Rostov pe Don.

Sursa citată descrie această rebeliune ca fiind „cea mai importantă provocare la adresa statului rus din ultima vreme”.

Ministerul britanic al Apărării descrie conflictul ca fiind în curs de escaladare într-o „confruntare militară directă” și spune că forțele grupului Wager „au trecut din Ucraina ocupată în Rusia în cel puțin două locații”.

De asemenea, se spune că unele trupe rusești „au rămas probabil pasive, acceptând Wagner”.

„În următoarele ore, loialitatea forțelor de securitate ale Rusiei, și în special a Gărzii Naționale Ruse, va fi esențială pentru modul în care se va desfășura criza.”

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

13 comentarii

  1. De ce nu pune Soigu recompensa pt capurarea bucatarului, dead or alive, sa vezi distractie la unii, si lacrimi de crocodil la altii?

    • Weekend ultra interesant, am facut stocu de popcorn si bere 😁

    • Pentru ca nimeni nu il crede pe cuvant ca va plati recompensa.

    • @Trodor 👍
      Corect, conceptul de incredere nu exista in GoT cum se joaca in Московия, in ecosistemu lor e chiar considerata o dovada de slabiciune, la ei e doar un trade de putere.

  2. In câteva ore începe distracția la Moscova, dacă îl predă pe Putin Tribunalul Penal International va fi bine!

  3. Singura șansă e ca lovitura să fie fulger, adică până mâine seară Putin să fie înlăturat de la putere. Probabil Prigojin știe treaba asta.

    • de acord cu „Parerea ta” 😁, evenimentele astea indica directia de evolutie foarte rapid, in max 48-72 ore, inferenta din pozitionarile oficiale ale actorilor de putere in joc

  4. Lupte interne pentru putere. Nu influenteaza conflictul din Ucraina. Daca nu e tradat de servicii Putin va muri doar de batranete.

    • Corect, dar esti sigur ca Prigojin a luat-o razna de-odata si a decis sa declare razboi Rusiei fara a avea pe nimeni in spate? Ce zici de posibilitatea ca parte Conducerea Rusiei sa fie de fapt in spatele lui Prigojin in incercarea de a-l da jos pe Putin?

    • Seviciile sint kk atunci cind e vorba de zeci de mii de insi inarmati pina-n dinti, inclusiv cu tancuri. In plus sint sigur ca, precum Joianis si serviciile privesc cu atentie evenimentele ca sa stie sa nu faca impotriva vintului.

  5. Este posibil să se ajungă la ore sau zile de haos și de vid de putere. Cel mai important este că, lângă butonul nuclear, să fie niște generali cât de cât responsabili. Să îi țină la distanță pe cei gen Medvedev.

    • Aici nu sint de acord cu”Parerea ta” crezi ca Medvedev e asa de prost 🤣, e numa gura de distrusii astia, ca betivanu care nici nu se poate tine pe picioare si urla ca vine la tine si te maninca 😁

    • Medvedev e inofensiv, singura parte agitata din el e gura.