G4Media.ro

De ce este important Rostov pe Don, unde grupul Wagner a declanșat…

Sursa foto: Captură video - Telegram / @concordgroup_official

De ce este important Rostov pe Don, unde grupul Wagner a declanșat rebeliunea? / ISW: Prigojin urmărește să forțeze o schimbare de conducere în Ministerul rus al Apărării

Grupul de reflecție american Institute of War (ISW) consideră că Evgheni Prigojin, șeful mercenarilor Wagner, urmărește să forțeze o schimbare de conducere în cadrul Ministerului rus al Apărării, dar sugerează că este „puțin probabil să reușească”, deoarece Kremlinul pare să se opună acțiunii sale, transmite BBC.

Cu toate acestea, orice încercare a grupului Wagner de a prelua controlul asupra Rostov pe Don ar putea avea un impact asupra războiului din Ucraina, deoarece Rostov găzduiește comandamentul districtului militar rusesc de sud, care a fost esențial pentru eforturile de război ale Rusiei.

Armata a 58-a de arme combinate a districtului militar de sud este „în prezent angajată în mod decisiv în operațiuni defensive împotriva contraofensivei ucrainene în sudul Ucrainei și centrul de comandă pentru grupul comun de forțe rusești din Ucraina în ansamblu”, se arată în comunicat.

Citește și LIVE Ziua 486 de război: Măsuri antiteroriste la Moscova / Guvernatorul din Rostov le cere locuitorilor să rămână în case, unde trupele Wagner ar fi înconjurat o clădire guvernamentală / Prigojin: „Murim pentru poporul rus, care trebuie eliberat”

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează