G4Media.ro

SUA sancționează doi ofițeri de informații ruși care au încercat să intervină…

Sursa foto: Facebook / US Embassy in Kyiv

SUA sancționează doi ofițeri de informații ruși care au încercat să intervină în alegerile americane, ca parte a „operațiunilor globale de influență malignă” ale Moscovei

Statele Unite au impus vineri sancțiuni împotriva a doi ofițeri de informații ruși care au încercat să intervină în alegerile locale americane, ca parte a „operațiunilor globale de influență malignă” ale Moscovei, a anunțat Departamentul Trezoreriei, citat de The Guardian.

Cei doi ofițeri, Yegor Sergeyevich Popov, 31 de ani, și Aleksei Borisovich Sukhodolov, 49 de ani, ambii membri ai Serviciului Federal de Securitate al Rusiei, au lucrat pentru a submina procesele democratice din SUA și din alte țări prin intermediul unei rețele de complici, a precizat departamentul într-un comunicat.

Departamentul a precizat că ambii au lucrat cu Aleksandr Viktorovici Ionov, un rus pe care Departamentul de Justiție al SUA l-a acuzat anul trecut că a condus un efort de mai mulți ani pentru a folosi grupuri politice din Florida, Georgia și California pentru a interveni în alegeri.

„Statele Unite nu vor tolera amenințările la adresa democrației noastre, iar acțiunea de astăzi se bazează pe abordarea întregului guvern pentru a proteja sistemul nostru de guvernare reprezentativă”, a declarat Brian Nelson, oficial al Trezoreriei.

Departamentul nu a precizat care sunt alegerile specifice pe care cei doi bărbați ruși sunt acuzați că au încercat să le influențeze.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...