G4Media.ro

Libertatea: Marcel Ciolacu a invocat presupuse informații de la serviciile secrete pentru…

Sursa foto: Unsplash/ Chris Yang

Libertatea: Marcel Ciolacu a invocat presupuse informații de la serviciile secrete pentru a-l respinge pe liberalul Mircea Abrudean ca secretar general al guvernului

Premierul Marcel Ciolacu l-ar fi respins pe Mircea Abrudean (PNL) pentru poziția de secretar general al guvernului ”după ce a primit informații de la serviciile secrete”, susțin politicieni social-democrați, transmite Libertatea.

Lideri PNL au confirmat că premierul a recurs la explicația: informații de la Servicii.

„Prefer să nu comentez, este o problemă politică și va fi gestionată de conducerea partidului”, a declarat Mircea Abrudean pentru Libertatea.

„Abrudean a fost verificat când a fost numit în funcția de la Guvern, a fost șeful Cancelariei lui Ciucă, are certificat ORNISS NATO. Nu putem să credem pretextele invocate de Marcel Ciolacu”, a reacționat un lider PNL.

Context. Susținut puternic de Emil Boc, liberalul clujean Mircea Abrudean era nominalizat pentru funcția de secretar general al guvernului, după învestirea Cabinetului Ciolacu, însă social-democrații se opun ca acesta să fie numit în funcție. Marcel Ciolacu i-a transmis deja lui Nicolae Ciucă să-i livreze un alt om pentru Secretariatul General, motivând că nu e compatibil cu Abrudean, au declarat pentru G4Media surse din coaliția de guvernare.

Contactat de G4Media, Mircea Abrudean a spus că e vorba, în primul rând, de interesele PNL. El a precizat că atâta timp cât nu a fost nimeni altcineva numit pe poziția care i-a fost promisă, sunt încă șanse ca funcția să-i revină lui. „Până la urmă nu e vorba de mine ca persoană, ci de partid. Așadar, partidul trebuie să gestioneze această problemă”, a spus Abrudean.

Cererea PSD a creat tensiune în PNL, mai mulți lideri cerându-i lui Nicolae Ciucă să nu cedeze presiunilor. Luni a fost convocată o ședință a conducerii restrânse a PNL.

La Cancelaria prim-ministrului Nicolae Ciucă, clujeanul Mircea Abrudean s-a remarcat mai ales prin menținerea bunei colaborări cu primarii, fiind în același timp omul care i-a netezit generalului Ciucă acomodarea la șefia PNL. Pe vremea când era prefect al Clujului, Abrudean s-a aliat cu primarul Emil Boc, beneficiind de susținerea categorică a acestuia în obținerea unor funcții în aparatul guvernamental.

Pretențiile lui Abrudean pentru funcția de Secretar general al Guvernului erau întemeiate și pe faptul că liberalii clujeni n-au mai primit (și nici n-au cerut) altă poziție de vârf în guvernul PSD-PNL după rotativă, în ciuda rezultatelor electorale cu care se pot lăuda la Cluj.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

7 comentarii

  1. Pai nu a specificat de la care servicii secrete, sigur nu NATO!

  2. ce informatii,asta a fost tzugat si pina acum la informatii sensibile…sa intelegem ca securicii au dormit in post,sau e doar o soparla de tipul „se zice,se stie” ,o reminiscenta din epoca zdrangnea?

  3. Sa-l puna pe Domnul Dâncu ca merita

  4. de cate ori are voie sa joaca „cartea” cu „informatii de la servicii”?