G4Media.ro

FSB susține că a zădărnicit „acte teroriste și de sabotaj” ale Ucrainei…

Sursa foto: RIA Novosti archive / Andrey Stenin via Wikimedia Commons

FSB susține că a zădărnicit „acte teroriste și de sabotaj” ale Ucrainei în regiunea Zaporojie

Serviciul federal de securitate rus (FSB) a anunţat luni că a zădărnicit o serie de ”acţiuni teroriste şi de sabotaj” ale Ucrainei care vizau autorităţi susţinute de Moscova în teritoriile ucrainene aflate sub controlul forţelor ruse şi că au arestat o femeie în timpul anchetei, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Într-un comunicat, FSB a menţionat că atacurile au vizat oficialităţi ruse din domeniul aplicării legii şi autorităţi instalate de Rusia în regiunea Zaporojie, una dintre cele patru zone ucrainene pe care Moscova a anunţat în toamna anului trecut că le-a anexat.

În prezent armata ucraineană desfăşoară o contraofensivă pentru a recuceri teritoriile aflate sub controlul ilegal al Rusiei.

FSB a precizat că a deschis o anchetă penală împotriva unei femei, al cărei nume nu a fost dezvăluit, descrisă drept ”complice” în acest caz de ”terorism şi posesie ilegală de explozibil”.

Pe 24 februarie 2022, Rusia a declanşat o agresiune nejustificată şi neprovocată împotriva Ucrainei, susţinând că efectuează o ”operaţiune militară specială de denazificare” în ţara vecină şi de protejare a comunităţii rusofone.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...