G4Media.ro

Papa Francisc, care a fost supus la începutul lunii iunie unei intervenţii…

Sursa foto: Vatican News

Papa Francisc, care a fost supus la începutul lunii iunie unei intervenţii chirugicale pentru repararea unei hernii abdominale, a rostit duminică rugăciunea „Angelus” în faţa a mii de pelerini adunaţi în Piaţa Sfântul Petru din Vatican

Mii de pelerini s-au adunat duminică, în Piaţa Sfântul Petru din Vatican, pentru a asista la rugăciunea „Angelus”, rostită de Papa Francisc, după ce acesta a fost supus, la începutul lunii iunie, unei intervenţii chirugicale pentru repararea unei hernii abdominale, informează Agerpres, citând AFP.

Papa Francisc, în vârstă de 86 de ani, a părăsit vineri spitalul Gemelli din Roma după zece zile de convalescenţă.

„Vreau să îmi exprim recunoştinţa pentru afecţiunea, grija şi prietenia”, a declarat papa argentinian, a cărui sănătate era precară de mai mulţi ani, în special din cauza unor probleme intestinale şi articulare.

„Acest sprijin uman a fost pentru mine de un mare ajutor şi de o mare mângâiere”, a adăugat suveranul pontif în aplauzele furtunoase ale mulţimii.

Papa şi-a exprimat din nou „profunda tristeţe şi durere” după scufundarea în Grecia, în noaptea de marţi spre miercuri, a unei nave cu sute de migranţi, care s-a soldat cu cel puţin 78 de morţi şi numeroşi dispăruţi.

„Se pare, se pare că marea era calmă. Îmi reînnoiesc rugăciunea pentru cei care şi-au pierdut viaţa şi implor să fie făcut totul, întotdeauna, pentru a preveni tragedii similare”, a subliniat el.

Papa a condamnat, de asemenea, „atacul brutal” comis în Uganda de către atacatori – jihadişti, potrivit autorităţilor – asupra unui liceu în noaptea de vineri spre sâmbătă. Cel puţin 41 de persoane, majoritatea elevi, au fost ucise în acest atac.

Papa, care se deplasează din ce în ce mai des într-un scaun cu rotile sau sprijinit într-un baston, părea într-o formă destul de bună duminică, stând ca de obicei la fereastra apartamentelor sale din Palatul Apostolic. Cu toate acestea, audienţa sa săptămânală de miercuri a fost anulată săptămâna viitoare

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...