G4Media.ro

Rachete Kinjal distruse în ultimul atac asupra Kievului, anunță Forțele Aeriene ucrainene

Sursa foto: JACK GUEZ / AFP

Rachete Kinjal distruse în ultimul atac asupra Kievului, anunță Forțele Aeriene ucrainene

Doisprezece rachete și două drone au fost doborâte în cel mai recent atac rusesc asupra Kievului, a declarat Forțele Aeriene ale Ucrainei, potrivit CNN.

Într-o postare pe Telegram, Forțele Aeriene au declarat că informațiile preliminare arată că șase rachete balistice aeriene Kinjal și șase rachete de croazieră Kalibr au fost distruse.

Alerta de raid aerian s-a încheiat acum pentru orașul Kiev, regiunea mai largă a Kievului, regiunile vestice și unele regiuni centrale ale Ucrainei.

Kinjal, sau Kh-47, sunt rachete balistice lansate din aer cu o rază de acțiune de aproximativ 2.000 de kilometri.

Se deplasează cu o viteză de aproximativ 10 ori mai mare decât cea a sunetului și transportă un focos de aproape 500 de kilograme.

Președintele rus Vladimir Putin și forțele sale armate au prezentat Kinjal ca fiind un exemplu al arsenalului modernizat de rachete al Rusiei, susținând că viteza sa hipersonică o face extrem de dificil de interceptat.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Ce se înfoia Putin când vorbea de Kinjal!!! Cleptocrați ratați!

  2. un atac patetic care n-a rezolvat nimic, absolut nimic, ca mai toate de dinaintea lor. Rusii au pierdut fereastra de oportunitate cand puteau bombarda Kievul cu rezultate, acum cerul s-a inchis si treptat se va intampla la fel cu toata tara.