G4Media.ro

VIDEO Elevii români, la concursuri de inginerie spațială în SUA/ Matei, elev…

Sursa foto: Pixabay / Lumina Obscura

VIDEO Elevii români, la concursuri de inginerie spațială în SUA/ Matei, elev în clasa a IX-a explică cum a realizat proiectul unei stații spațiale

„Am creat această stație spațială, care este gândită să găzduiască 15.000 de locuitori, astfel încât să ofere toate resursele necesare unei vieți obișnuite, chiar confortabile, în care oamenii să poată realiza proiecte, experimente și chiar să contribuie la dezvoltarea acestei industrii”, astfel își începe prezentarea Matei Alexandru Mortici, elev în clasa a IX-a la Colegiul Național Tudor Vianu, prezent la evenimentul „SpaceFest” care a avut loc de curând la Universitatea Politehnica din București.

Matei a explicat că proiectul a fost prezentat pentru prima oară în SUA; în cadrul unei competiții de profil. Este vorba despre Space Settlement Contest 2023 organizată de National Space Society. Proiectul prezentat de Matei și colegul său, Vlad-Alexandru Chiriță, a obținut mențiune în cadrul competiției.

Întrebat de ENTR/G4Media despre detalii în elaborarea proiectului, Matei a explicat: „Concursul este în sine o scriere creativă de 50 de pagini, am un PDF în care am descris toate componentele și tot procesul de creare a acestei stații”, a spus acesta.

Cum a ajuns să se implice într-un astfel de domeniu, mai ales la o vârstă atât de mică?

„Această activitate este realizată prin unirea a două materii, astronomie și fizică. Fizica o înțeleg de foarte mult timp foarte bine, de vreo 4 ani iar astronomia am descoperit-o mai recent, de 1 an jumătate – doi ani. Este un domeniu foarte interesant, mi se pare că ascunde foarte multe mistere și totodată are un potențial incredibil”, a povestit Matei.

La competiția din SUA au participat mai multe echipe de elevi români, de la licee precum Sf. Sava, Gheorghe Șincai, George Coșbuc, Colegiul Național Mihai Viteazul și altele; toți cu rezultate premiate, așa cum reiese de pe lista prezentată pe site-ul instituției organizatoare, aici.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează