G4Media.ro

Cine sunt adjuncții șefilor de la Parchetul General, DNA și DIICOT /…

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Cine sunt adjuncții șefilor de la Parchetul General, DNA și DIICOT / Eșalonul doi, important deoarece se ocupă de activitatea operativă a parchetelor

Înainte de a-i ceda locul Alinei Gorghiu, fostul ministru al Justiției Cătălin Predoiu a ales eșalonul doi al conducerilor DNA, DIICOT și Parchetului General. Interviurile pentru selecție au avut loc săptămâna trecută, iar procurorii aleși mai așteaptă doar un aviz de la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM). Eșalonul doi este important, deoarece aduncții și prim-adjuncții se ocupă de activitatea operativă a Parchetelor.

G4Media vă prezintă câteva date biografice ale celor cinci nominalizați:

Aurel Sebastian Vălean este noul prim-adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ), Alex Florin Florența. A fost numit în 2018 procuror general al Curții de Apel Oradea. În perioada 2016-2018, a condus Secția de urmărire penală la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea. Consideră că unul dintre cele mai complexe dosare pe care le-a instrumentat este cel al prăbușirii complexului Oradea Plaza.

Nicolae Andrei Solomon a fost numit adjunct al procurorului general PÎCCJ. A obținut două mandate de vicepreședinte al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), în 2018 și 2021.

La începutul carierei, a lucrat ca auditor de justiţie la Institutul Naţional al Magistraturii, ca procuror şi purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia, ca procuror şi purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 Bucureşti, ca procuror criminalist şi purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti. A mai fost procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, procuror la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – DIICOT, iar din octombrie 2013 până în prezent, prim procuror adjunct la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti. Membru al Consiliului Superior al Magistraturii.

Tatiana Toader și Silviu Paul Dumitru au fost numiți în funcțiile de adjuncți ai procurorului-șef al DNA, Marius Ionuț Voineag.

Tatiana Toader a fost procuror al Parchetului Curții de Apel București, membru al Secției pentru procurori din fostul CSM și s-a remarcat prin pozițiile ferme pro-justiție, mai ales pe vremea lui Liviu Dragnea, când sistemul judiciar a fost luat cu asalt de politicieni.

Silviu Paul Dumitru a fost delegat în 2019 în funcția de șef temporar al Secției pentru Combaterea Infracțiunilor Asimilate Infracțiunilor de Corupție din cadrul DNA. În 2020, numirea sa permanentă a fost respinsă de ministrul Justiției Cătălin Predoiu. Este unul dintre procurorii apropiați ai Laurei Codruța Kovesi, fiind cercetat de Inspecția Judiciară pentru modul în care DNA a instrumentat dosarul privind adoptarea celebrei OUG 13/2017.

Claudia-Ionela Curelaru a fost numită adjunct al procurorului-șef al DIICOT, Alina Albu. A fost adjunct de secție în cadrul DIICOT. Înainte de a ajunge în structura centrală a DIICOT, a fost adjunctă a procurorului-șef al Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. Adjunctii de la DNA par a fi o surpriză. Sa nu cumva sa sperie vanatul,cum l-a speriat atunci,Stelian Ion,cu propunerile sale,pe Iohannis.