G4Media.ro

Mercenarii Wagner sfidează ordinele lui Putin și refuză în continuare să semneze…

Sursa foto: Captură video - Telegram / @concordgroup_official

Mercenarii Wagner sfidează ordinele lui Putin și refuză în continuare să semneze contracte cu Ministerul rus al Apărării

Șeful grupului de mercenari Wagner a refuzat să semneze contracte cu Ministerul rus al Apărării, după ce Vladimir Putin a spus că este necesar, relatează Sky News.

Deși critică deseori cu înverșunare vârfurile armatei ruse, Evgheni Prigojin a avut grijă până acum să nu-l sfideze pe președintele rus.

Dar miercuri a declarat că „niciunul dintre luptătorii lui Wagner nu este pregătit să meargă din nou pe calea rușinii. De aceea nu vor semna contractele”.

El a declarat că el crede că se va găsi o „soluție de compromis” între Putin și parlament pentru a permite luptătorilor Wagner să primească atât garanții sociale, cât și statutul certificat de combatanți.

Marți, Putin a susținut Ministerul Apărării în încercările sale de a-și afirma controlul asupra forțelor de luptă neregulate precum Wagner și forțele speciale cecene Akhmat – acestea din urmă au fost de acord cu noi contracte.

El a declarat că aceste contracte sunt necesare pentru a permite luptătorilor răniți sau familiilor celor uciși în luptă să primească compensații.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...