G4Media.ro

Liderii de sindicat, explicații despre suspendarea grevei: Sunt convins că sunt oameni…

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Liderii de sindicat, explicații despre suspendarea grevei: Sunt convins că sunt oameni în continuare nemulțumiți, sunt oameni care doresc continuarea grevei generale. Noi am primit mandat pe care ni l-am îndeplinit. Mai departe rămâne să vedem ce se întâmplă

Liderii FSLI și FSE „Spiru Haret” au ieșit la declarații la sediul FSLI, după anunțul că greva generală se va suspenda după ce Guvernul publică în Monitorul Oficial ordonanța de urgență cu modificările convenite. Este vorba despre adoptarea azi a unei ordonanțe de urgență cu salariul debutantului cât cel mediu pe economie și creșterea salarială de 50% din diferența între salariile actuale și cele din grila nouă, la 1 ianuarie 2024, relatează Edupedu.ro.

Cele mai importante declarații făcute de Marius Nistor, FSE „Spiru Haret” și Simion Hăncescu, FSLI:

Simion Hăncescu, FSLI: Așa cum vă amintiti tot in această sala am anuntat declansarea grevei generale, pe 22 mai. Am plecat la negocierile cu Guvernul avnad la baza o lista de revendicări: prima: să obtinem o majorare salarială care să acopere rata inflatiei pe 2023 și să se leaboreze un act normativ prin care să se garanteze că în noia lege a salarizării salariul unui debutant – salariul mediu brut pe economie.

Desigur că problema de bază este construirea grilei. Vom începe cu ministerul muncii să lucrăm si acolo va fi bătălia cea mai importantă.

Asa cum am anuntat astazi, că se suspendă greva generală în condițiile in care apare acest principiu în Ordonanta si important, să se respecte in noua lege de salarizare acest principiu. In asa fel incat dacă el nu se va respecta sa se poata relua greva generala. Asta ar insemna ca la 1 septembrie cand va fi depus in Parlament proiectul legii salarizăriisa stim exact daca se respecta sau nu.

Desigur, sunt convins ca sunt oamenii in continuare nemultiti, care doresc in continuare greva geenrala.

Marius Nistor: În ședința reunită a colegiilor liderilor, s-a decis să existe un mandat minimal de negociere cu guvernul.

Mandatul făcea referire a acea creștere în medie cu 25%, la cei 1500 de lei, la cei 400. de lei, sume anuale. Și mandat categoric – ca salariul debutantului să fie egal cu salariul mediu brut pe economie.

În conditiile in care avem actul normativ, în conditiile in care tot ce am avut prin mandat am ajuns la suspendarea actiunilor de protest.

Citește continuarea pe Edupedu.ro.

Citește și VIDEO Guvernul anunță ce le dă profesorilor: creșterea salariilor cu 1.300 de lei brut din iunie și prime de 2.000 de lei în octombrie / Deca: Cadrele didactice se întorc în școli

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii

  1. „Noi am primit mandat” ONLINE, secret

  2. trebuie sa fie inlocuiti,s-au vandut politicului….niste „genunchi”paduchiosi.