G4Media.ro

6 luni de testare gratuită pentru depistarea cancerului de col uterin, în…

sursa foto: Pexels

6 luni de testare gratuită pentru depistarea cancerului de col uterin, în Sibiu: nu a venit niciun rezultat / Peste 600 de femei așteaptă un răspuns / Explicații: poate au scris mailul greșit și volumul mare de lucru în laborator

Sunt aproximativ șase luni de când, în Sibiu, s-a dat starul unui program de prevenție și depistare a cancerului de col uterin în cadrul căruia femeile între 18 și 64 de ani se pot testa gratuit. Sunt însă, tot atâtea luni de când niciuna dintre cele peste 600 de femei din Sibiu care s-au testat până acum nu au primit niciun rezultat, anunță Turnul Sfatului.

Testarea a fost inițiată de spitalul din Târgu Mureș, iar Spitalul Județean este furnizor de servicii. Aparent, toate răspunsurile sunt la Târgul Mureș, cu toate că și la Sibiu sunt o serie e inadvertențe. Managerul de proiect de la Târgu Mureș, a explicat, pentru Turnul Sfatului care este situația actuală în cadrul proiectului.

Managerul de proiect Şef Lucrări Dr. Cosmina Cristina Uzun a găsit o serie de posibile motive pentru întârzieri: adresă de email/telefon greşite, scrise neinteligibil pe formular grup-ţintă;

Rezultate HPV pozitive în procedură de triaj, prin care se aşteaptă şi finalizarea testului BP pentru stabilirea gradului leziunii şi a conduitei terapeutice sau volumul mare de lucru pe laborator.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii

  1. Măi bandiților!!! Nu vă e un pic rușine la herbăl-ul vostru….
    În ograda voastră patinează treaba, cum vă permiteți să dați vina pe cel de lângă??…
    De 33 ani numai din astea se întâmplă una după alta.

  2. Deci pana la urma a fost un soi de PR stunt?