G4Media.ro

Comisia americană pentru bursă şi valori mobiliare a dat în judecată platforma…

sursa foto: Unsplash

Comisia americană pentru bursă şi valori mobiliare a dat în judecată platforma pentru criptomonede Binance şi pe cofondatorul acesteia

Comisia americană pentru bursă şi valori mobiliare (SEC) a depus 13 acuzaţii împotriva Binance, cea mai mare platformă de tranzacţionare a criptomonedelor din lume, şi a cofondatorului acesteia, Changpeng Zhao, susţinând că aceştia au combinat fonduri ale utilizatorilor în valoare de miliarde de dolari şi le-au trimis unei companii europene controlate de Zhao, transmite CNBC, citată de News.ro.

Autoritatea de reglementare din SUA a susţinut că Zhao şi platforma sa au lucrat pentru a submina ”propriile lor controale”, pentru a permite investitorilor şi clienţilor americani cu valoare netă ridicată să continue tranzacţionarea pe bursa internaţională nereglementată a Binance.

Zhao a respins acuzaţiile pe Twitter spunând ”4”, un refren popular în comunitatea Binance care îndeamnă utilizatorii să ignore frica, incertitudinea şi îndoiala, sau ”FUD”.

SEC a susţinut că Binance şi Zhao au încălcat prevederile ”critice” ale legilor federale provond instrumentele financiare, inclusiv auto-negocirea şi manipularea pieţei, prin Merit Peak Limited şi Sigma Chain, ambele controlate şi deţinute de Zhao.

Merit Peak, o companie din Insulele Virgine Britanice, a fost unul dintre cei mai timpurii creatori de piaţă pe platforma Binance din SUA, a susţinut SEC.

Zhao este proprietarul efectiv al companiei.

Plângerea vine după ce CFTC a depus acuzaţii similare împotriva platformei pentru criptomonede, susţinând că nu a reuşit să împiedice clienţii din SUA să o acceseze.

”Vom emite un răspuns după ce vom vedea plângerea. Media primeşte informaţiile înaintea noastră”, a spus Zhao pe Twitter.

Inculpaţii au arătat o ”desconsiderare flagrantă” faţă de legea federală, a susţinut SEC.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...