G4Media.ro

Turneele WTA revin în China după patru ani de absență, din cauza…

Photo by STR / AFP

Turneele WTA revin în China după patru ani de absență, din cauza COVID-19 și a cazului Shuai Peng

WTA, circuitul profesionist feminin de tenis, a dezvăluit vineri calendarul turneelor prevăzute în China în această toamnă, după o absenţă de patru ani generată de pandemia de Covid-19 şi apoi de cazul Shuai Peng, informează AFP, citată de Agerpres.

Şapte turnee vor avea loc în China continentală şi Hong Kong, în lunile septembrie şi octombrie.

Openul WTA 250 de la Guangzhou va fi primul din această serie de turnee şi va debuta pe 18 septembrie.

Acesta va fi urmat de turneul de la Ningbo (WTA 250), cu startul pe 25 septembrie, apoi de Openul Chinei de la Beijing, de categoria WTA 1.000, care va debuta pe 30 septembrie.

Alte turnee programate în China sunt cele de la Zhengzhou (WTA 500), Hong Kong (WTA 250), Nanchang (WTA 250) şi, în sfârşit, cel de la Zhuhai, toate pe parcursul lunii octombrie.

Cu excepţia Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing, din februarie 2022, care s-au desfăşurat într-o „bulă”, majoritatea evenimentelor sportive au fost anulate în China după apariţia pandemiei de Covid-19.

WTA a suspendat totodată evenimentele sale în China timp de 16 luni, în urma cazului Shuai Peng, jucătoarea chineză de tenis, fostă numărul unu mondial la dublu, aflată în mijlocul unei afaceri de stat şi a unei crize mondiale, după ce l-a acuzat pe fostul vicepremier chinez Zhang Gaoli că a agresat-o sexual.

Jucătoarea a dispărut timp de câteva zile în noiembrie 2021, după ce a publicat pe reţeaua de socializare chineză Weibo un lung mesaj în care l-a denunţat pe înaltul demnitar. Ea a reapărut în public în mai multe rânduri, în special cu ocazia JO de la Beijing, însoţită de oficiali ai regimului.

Chiar dacă WTA nu a obţinut toate garanţiile în privinţa lui Shuai Peng, organizaţia a decis totuşi să revină în China, o ţară esenţială pentru finanţele circuitului, în care tenisul se bucură de o foarte mare popularitate.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează