G4Media.ro

Directorul CIA, William Burns, a vizitat în secret Beijingul, în luna mai

Sursa foto: Twitter/ CIA

Directorul CIA, William Burns, a vizitat în secret Beijingul, în luna mai

Directorul CIA, William Burns, a vizitat Beijingul luna trecută, fiind prima sa călătorie în China de când a devenit șeful agenției de informații pentru administrația Biden, a declarat pentru NBC News un oficial american familiarizat cu această vizită.

Burns a mers la Beijing pentru a se întâlni cu omologii săi chinezi „pentru a sublinia importanța menținerii liniilor deschise de comunicare și a canalelor de informații”, a declarat oficialul. Vizita a fost raportată pentru prima dată de Financial Times.

Directorul CIA s-a aflat în China după ce Beijingul a întrerupt majoritatea convorbirilor regulate dintre înalții oficiali diplomatici, de informații și militari în urma doborârii de către SUA a unui balon spion chinezesc la începutul lunii februarie.

În ultimele săptămâni, administrația Biden a încercat să repornească discuțiile la nivel înalt între SUA și China. Consilierul pentru securitate națională de la Casa Albă, Jake Sullivan, de exemplu, a avut o întâlnire de câteva ore cu cel mai înalt diplomat chinez, Wang Yi, la 11 mai. Cu câteva zile înainte, ambasadorul SUA în China, Nicholas Burns, s-a întâlnit cu ministrul chinez de externe Qin Gang la Beijing. Iar Xie Feng, noul ambasador al Beijingului la Washington, a sosit în SUA chiar săptămâna trecută pentru a prelua un post care era vacant de patru luni.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. A vizitat in secret dar G4 a aflat.

    • Și eu am aflat, vecinul de peste drum are geamul deschis…. l-am strigat și i-am spus și lui.