G4Media.ro

Cioloș: Cu țâfnă îi tratează preşedintele Iohannis pe profesorii, învățătorii şi educatorii…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Cioloș: Cu țâfnă îi tratează preşedintele Iohannis pe profesorii, învățătorii şi educatorii care au decis să continue greva / A golit de sens rolul de mediator pe care Preşedintele ar trebui să îl aibă în societate

Europarlamentarul REPER, Dacian Cioloș, îl acuză pe șeful statului că-i tratează ”cu țâfnă” pe profesorii, învățătorii şi educatorii care au decis să continue greva. Cioloș mai spune, într-o luare de poziție publicată pe Facebook, că președintele Iohannis a golit de sens rolul de mediator pe care Preşedintele ar trebui să îl aibă în societate

„Țâfnă. Cu țâfnă îi tratează preşedintele Iohannis pe profesorii, învățătorii şi educatorii care au decis să continue greva. Din păcate, Guvernul şi Președintele îi servesc României educate nervi şi oprirea dialogului.

Este inadmisibil ca oameni care își cer drepturile – fie că sunt sau nu îndreptățiți, fie că Guvernul are sau nu are de unde să îndeplinească cerințele – să fie certați, de la cel mai înalt nivel al statului român. Este simptomul unor metehne vechi prin care autoritățile, în loc să îi servească, tratează cetăţenii cu dispreţ.

Mă așteptam la o mediere înțeleaptă, nu la opacitate și reacții nervoase. În acest moment, Iohannis a golit de sens rolul de mediator pe care Preşedintele ar trebui să îl aibă în societate”, a scris Dacian Cioloș pe Facebook.

Context

Președintele Klaus Iohannis a făcut joi la Chișinău declarații dure la adresa profesorilor după ce liderii sindicali au anunțat că nu sunt de acord cu oferta guvernului și că majoritatea profesorilor vor să continue greva.

”Cum îndrăznește cineva să pună în dificultate examenele naționale? E o generație întreagă care trebuie să dea bac și să meargă la facultăți. (…) După ce guvernul le-a dat tot ce au cerut, acum în ce temei să mai continue greva?”, a spus Iohannis.

Reamintim că guvernul a adoptat joi o ordonanță de urgență, în ciuda faptului că liderii de sindicat au anunțat public că nu sunt de acord cu propunerea guvernului. Guvernul a adoptat ordonanța de urgență prin care cresc salariile cu 1.000 de lei brut pentru personalul didactic din învățământ și cu 400 de lei pentru personalul nedidactic, liderii de sindicat au respins propunerea și au cerut dublarea sumei.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Și-a pierdut rolul de mediator când a ieșit cu geaca roșie

  2. Dar păcăliciul ăsta ce vrea, mai exact, înghețarea anului școlar?

  3. „plavanis” nu avea o atitudine atat de sfidatoare.Mai are sa spună sa ziceti mersi ca sunt eu la Cotroceni.

  4. Profesorilor chiar nu le pasă de viitorul copiilor ci doar de propriul portofel, in opinia mea nu merita niciun leu. Stiu profesori care fac averi din meditatii.