G4Media.ro

Presa britanică semnalează că Regele Charles preferă o vizită Transilvania, în dauna…

Sursa foto: SEBASTIEN BOZON / AFP

Presa britanică semnalează că Regele Charles preferă o vizită Transilvania, în dauna unei întâlniri cu fiul său, Harry / Regele va lipsi de la vizita ducelui de Sussex, la Londra, de săptămâna viitoare

Regele Charles va lipsi de la vizita prințului Harry pe care acesta o va face în Londra, pentru o drumeție în Transilvania, scrie The Telegraph.

”Majestatea Sa se va recupera în România, în timp ce fiul său va depune mărturie în procesul Mirror Group Newspapers, săptămâna viitoare”, scrie ziarul britanic.

Prințul Harry se va întoarce la Înalta Curte la începutul lunii iunie, deoarece va da în judecată Mirror Group Newspapers (MGN) pentru acuzații de piraterie telefonică.

Cu toate acestea, călătoria regelui în România, planificată pentru cinci zile pe parcursul săptămânii viitoare, va coincide cu rara apariție a fiului său în Marea Britanie, ceea ce înseamnă că este puțin probabil ca cei doi să se vadă unul pe celălalt, scrie The Telegraph.

În timpul vizitelor sale anuale în iubita sa casă din Transilvania, se pare că regelui îi place să își petreacă zilele făcând drumeții pe dealuri și pictând, precum și să se îndeletnicească cu o carte seara, scriu jurnaliștii britanici.

Regele Charles are o lungă istorie cu România, unde deține în prezent cel puțin 10 proprietăți, după ce a cumpărat prima sa proprietate, o casă săsească din secolul al XVIII-lea, situată în satul Viscri, în 2006.

Zona rurală din jurul casei sale din Viscri oferă excursii botanice și pajiști cu flori sălbatice pentru monarhul cu degete verzi, precum și trasee de drumeție și echitație.

În proprietatea regelui nu există wifi, televizor sau radio, dar salonul de desen are acum un „mic player hi-fi cu CD-uri”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Ce treabă are vizita lui Harry în Londra pentru depunerea de mărturie cu a lui Charles în Transilvania ?!

  2. Daca a fost si in Bucuresti, trebuie spus vizita in Romania. Se promoveaza de multi ani aceasta idee, ”Transilvania”. Macar de R spune Transilvania, Romania. Concerte in Transilvania, turism tot acolo, etc. Ce tara ar admite asa ceva, Catalonia, Bayern sau Laponia, nu?