G4Media.ro

Marea Britanie ar urma să evite recesiunea în acest an, potrivit FMI

Sursa foto: Unsplash / Heidi Fin

Marea Britanie ar urma să evite recesiunea în acest an, potrivit FMI

Fondul Monetar Internațional (FMI) a revizuit în creștere prognoza de creștere pentru economia britanică, care nu ar urma să se confrunte cu o recesiune în acest an, transmite agenția Reuters, citată de boursorama.com.

Organizația cu sediul la Washington se așteaptă acum la o creștere de 0,4% în 2023, față de o contracție de 0,3% prevăzută în urmă cu o lună.

Fondul a declarat că îmbunătățirea prognozei sale reflectă o cerere neașteptat de rezistentă, datorită, în parte, creșterii mai rapide a salariilor, creșterii cheltuielilor guvernamentale și îmbunătățirii încrederii mediului de afaceri.

Costurile mai mici ale energiei și redresarea lanțurilor de aprovizionare au contribuit, de asemenea, la revizuire.

„Perspectivele de creștere, deși s-au îmbunătățit într-o oarecare măsură, rămân moderate”, a declarat FMI. „Activitatea economică a încetinit considerabil în comparație cu anul 2022, iar inflația rămâne ridicată din cauza războiului din Ucraina și, într-o anumită măsură, a impactului pandemiei asupra ofertei de forță de muncă.”

Se așteaptă ca inflația să scadă la aproximativ 5% până la sfârșitul anului, de la 10,1% în martie, și să revină la 2% până la jumătatea anului 2025, în general în conformitate cu prognoza Băncii Angliei (BoE).

Economia britanică ar urma să crească cu 1% în 2024 și cu 2% în următorii doi ani, înainte de a reveni la o rată pe termen lung de aproximativ 1,5%, potrivit previziunilor FMI.

Organizația a precizat că inflația și creșterile salariale care o însoțesc sunt cele mai mari amenințări pe termen scurt la adresa perspectivelor economice ale Marii Britanii și că BoE ar trebui să se asigure că politica monetară rămâne restrictivă.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...