G4Media.ro

O româncă a fost condamnată la închisoare, în Italia, după ce a…

sursa foto: Unsplash

O româncă a fost condamnată la închisoare, în Italia, după ce a moștenit casa bătrânei pe care o îngrijea / Instanța a stabilit că ar fi determinat-o pe proprietară să-și modifice testamentul

O femeie în vârstă de 56 de ani, originară din România, a fost condamnată la doi ani și jumătate de închisoare, la care se adaugă o amendă de 300 de euro, după ce a fost acuzată că a determinat-o pe femeia pe care o îngrijea să-i lase ei casa și grădina, scrie Lecce Prima.

Românca îngrijea o bătrână din 2013, iar în urma decesului acesteia, a moștenit o casă mobilată, cu grădină și un teren de 145 de metri pătrați construibili, într-o comună de lângă Maglie, comună din provincia Lecce, regiunea Puglia, din sudul Italiei.

Verdictul a fost pronunțat de judecătoarea celei de-a doua secții penale din Lecce, care a dispus, de asemenea, ca inculpata să plătească daune nepoților defunctei, care s-au constituit parte civilă.

Potrivit acuzațiilor aduse de rude și care au devenit subiectul procesului care s-a încheiat în această săptămână, femeia, care era angajată de către familie, ar fi profitat de starea de sănătate precară a persoanei pe care o îngrijea, care suferea de sindromul Parkinson, pentru a o determina să semneze un testament la 3 august 2018 și să pună astfel mâna pe bunurile sale.

În prezent, în fața judecătorului se află cererea apărării de executare a pedepsei cu muncă în folosul comunității, relatează jurnaliștii italieni.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

3 comentarii

  1. Dacă se demonstrează că a făcut alba/neagra, se responsabilizează de faptele sale…iar dacă dorești o locuință care dealtfel toată lumea are dreptul la o locuință… să depună un efort cum restul celorlalți la fel cu un drept la o locuință au făcut sau am făcut, și să între într-o Ipotecă unde lună de lună și-o amortizează.
    Așa de simplu e!

    • @Puskas Levente – Aoleu, mi s-au strepezit dintii citind comentariul tau. Mai incearca o data poate intelegem si noi.

  2. Mda….nu inteleg cum au stabilit magistratii ca romanca a determinat-o pe batrana sa isi schimbe testamentul….
    I-o fi zis probabil, te ingrijesc pana la final pe doar 500 eur pe luna dar imi lasi casa. Sau 1500 eur pe luna fara casa…. Acum nepotii batranei ii vor probabil casa.
    In justitia italiana, oricum nu prea mai am incredere….