G4Media.ro

Persoanele seropozitive vor putea să se înroleze în armata franceză

Sursa foto: Pixabay

Persoanele seropozitive vor putea să se înroleze în armata franceză

Persoanele seropozitive vor putea de acum înainte să se înroleze în armată, a anunțat luni, la France 2, ministrul forțelor armate, Sébastien Lecornu. Decretul, propus de ministrul de interne Gérald Darmanin, „va fi publicat în zilele următoare” și se va aplica „jandarmeriei, pompierilor din Paris și Marsilia, precum și tuturor forțelor armate”, a precizat Sébastien Lecornu, citat de Le Figaro.

„A avea HIV nu va mai fi în principiu un criteriu de discriminare”, a subliniat el. Până acum, criteriile medicale de aptitudine la integrare nu permiteau persoanelor seropozitive să aibă acces la aceste profesii.

Interdicția a fost deja ridicată pentru polițiști

La sfârșitul lunii noiembrie 2022, această discriminare la angajarea persoanelor seropozitive, virusul care provoacă SIDA, fusese deja ridicată pentru polițiști. Guvernul abrogase prin decret aplicarea Sigycop, un sistem de evaluare a aptitudinilor fizice utilizat în mai multe locuri de muncă din administrația publică. Atunci când era aplicat cu strictețe, această evaluare clasifica persoanele seropozitive ca fiind inapte.

Până în prezent, Ministerul Forțelor Armate, al cărui serviciu de sănătate reglementează recrutarea jandarmilor și pompierilor militari, refuzase întotdeauna să modifice Sigycop. Cele mai recente studii științifice au arătat că persoanele seropozitive care primesc tratament antiretroviral au o încărcătură virală nedetectabilă și nu transmit HIV.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...