G4Media.ro

Cel mai harnic om din sat, sărbătorit la Tânjaua Hotenarilor, eveniment vechi…

Sursa foto: Facebook / Tânjaua hotenarilor

Cel mai harnic om din sat, sărbătorit la Tânjaua Hotenarilor, eveniment vechi din județul Maramureș / Marinca Viorel va primi ritualul de spălare, iar Coconii din Breb, Coconii Deseștiului și Cosăul din Budești vor fi parte din spectacolul artistic

Cea mai importantă sărbătoare a primăverii în județul Maramureș, evenimentul Tânjaua Hotenarilor va avea loc duminică, pe data de 7 mai, în satul Hoteni, comuna Ocna Șugatag, anunță Agenția de presă Rador, care citează Radio Cluj.

Cei care vor participa la acest eveniment, îl vor sărbători pe cel mai harnic gospodar al satului, cel care a ieșit primul la aratul câmpului. Anul acesta, tânjelele frumos împodobite îl vor conduce spre Valea Dărasca pe Marinca Viorel, din Hoteni. Programul sărbătorii va începe la ora 9:30 la casa sărbătoritului, de unde alaiul va porni pe Valea Dărasca, iar la ora 12:00 va începe festivalul cu programul artistic.

Întâlnirea va avea loc la ora 9.30 la casa sărbătoritului Marinca Viorel, iar la 11.00 alaiul va pleca spre Valea Dărasca, unde va avea loc ritualul de spălare al acestuia.

La ora 12.00 va avea loc deschiderea oficială a festivalului, iar de la ora 13.00 va începe programul artistic, anunță DirectMM.

Iată invitații: Cornelia și Lupu Rednic, Deți Iuga, Maria și Gabriel Arba, Voichița Nemeș Andreica, Amalia și Raul Moldovan acompaniați de Sănducu Bococi și Giorgio Petrovan.

Participă ansamblurile folclorice: Coconii din Breb, Coconii Deseștiului, Cosăul din Budești, Mugurelul din Sighetu Marmației, Vasile Lucaciu din Șișești, Florile Chioarului din Săcălășeni.

 

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează