G4Media.ro

Premierul Ciucă, legat de măsurătorile pe canalul Bâstroe: Acum azi, înainte să…

Foto: Google Maps

Premierul Ciucă, legat de măsurătorile pe canalul Bâstroe: Acum azi, înainte să plec de la Guvern, nu aveam date privind aprobarea părţii ucrainene. Când va veni aprobarea, echipele vor merge în teren

Chestionat despre când vor începe măsurătorile pe canalul Bâstroe şi pe braţul Chilia, premierul Nicolae Ciucă a precizat că încă nu a venit aprobarea din partea Ucrainei, și că atunci când va exista o aprobarea, echipele româneşti sunt deja pregătite să înceapă măsurătorile.

„A fost o întâlnire tripartită între reprezentanţii Comisie Europene, partea tehnică ucraineană şi partea tehnică a României. A fost agreat un protocol pentru perioada imediat următoarea. Din datele care mi-au fost raportate, urma ca în acord cu partea ucraineană şi reprezentanţii Comisiei Europene să primim aprobare pentru măsurători pe braţul Chilia, pe partea ucraineană şi pe canalul Bâstroe. Acum azi, înainte să plec de la Guvern, nu aveam date privind aprobarea. Ca atare, când va veni aprobarea, echipele vor merge în teren, dacă nu se va clarifica situaţia cu partea ucraineană”, a declarat Nicolae Ciucă, de la Călărași, citat de news.ro

Secretarul de stat din Ministerul Transporturilor Ionel Scrioşteanu afirmă că este o chestiune de ore sau de o zi până când autorităţile române vor putea începe măsurătorilor pe Canalul Bâstroe.

Autorităţile române şi cele ucrainene au convenit, în 3 martie, în prima întâlnire tehnică referitoare la canalul Bâstroe, ca România să înceapă măsurătorile pe braţul Chilia şi canalul Bâstroe din 15 martie.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...