G4Media.ro

ISW: Forţele ruse câştigă teren în Bahmut. Mercenarii Wagner vizează combinatul AZOM…

Sursa foot: ANATOLII STEPANOV / AFP

ISW: Forţele ruse câştigă teren în Bahmut. Mercenarii Wagner vizează combinatul AZOM din oraş, ceea ce este de natură să le provoace mari pierderi

Forţele ruseşti au obţinut câştiguri teritoriale în Bahmut şi epurează părţile estice ale oraşului începând de vineri, în timp ce mercenarii Wagner par să vizeze combinatul AZOM din oraş, ceea ce este de natură să le aducă pierderi grele, potrivit celei mai recente analize a Institutului pentru Studiul Războiului (ISW), citată de News.ro.

Imaginile geolocalizate postate la 10 martie indică faptul că forţele ruseşti au avansat spre noi poziţii în nord-vestul Bahmutului, aflându-se la 800 de metri de uzina de prelucrare a metalelor AZOM.

Pe de altă parte, noile imagini făcute din dronă şi postate la 10 martie arată soldaţi ruşi care scot civili din clădiri din estul Bahmutului şi îi duc spre o locaţie necunoscută, sub ameninţarea armei, ceea ce indică faptul că forţele ruseşti desfăşoară operaţiuni de epurare în estul oraşului.

Bloggerii militari ruşi scriu că forţele Grupului Wagner au intrat în complexul uzinei de prelucrare a metalelor AZOM din nord-vestul Bahmutului şi se deplasează mai adânc în interiorul uzinei. Aparenta concentrare asupra unui asalt rusesc în zona industrială AZOM, un complex puternic construit din mai multe clădiri, indică faptul că forţele ruseşti acordă prioritate unui asalt frontal asupra poziţiilor fortificate într-o zonă industrială dificilă din punct de vedere tactic, în loc să opteze pentru o încercuire mai largă a vestului Bahmutului prin atacuri. Acest asalt va fi probabil foarte costisitor pentru Grupul Wagner, conchide ISW.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Pentru ca fix asa se duc civilii spre locuri mai sigure – scosi din casele lor sub amenintarea mitralierelor si manati ca vitele catre locuri mai ferite din spatele frontului unde Lumea Rusa le va fi revelata in toata splendoarea ei.

    Ah, ce bine ca G4Media a pastrat conturile propagandistilor alb negru dar i-a interzis pe aia care ii injurau, pe principiul ‘aceste vorbe ne doare’.

  2. :))))))

    eu ii cred in stare pe wagneri sa le puna puscoace in mana ucrainienilor alora fraieri pro-rusi, care ii asteptau ca niste prosti sa le aduca paradisul rusesc, si sa-i trimita pe front sa-si consume AFU gloantele pe ei.

  3. Bula,prorusii se „bucura” de mult timp de tratamentul asta.Copiii le sunt deportati in lagare de reeducare sovietice iar ei sunt trimisi in prima linie in pijamale cu un puscoci ruginit in mana sau fara puscoci la deminare prin explozie.Vor muri linistiti stiind ca desi copiii lor fac foamea si sunt torturati in pregatirea pentru a deveni buni sclavi putinisti,vor „studia” in limba materna.