G4Media.ro

Compania Italrom înregistrată în România de antreprenori napoletani a fost achiziționată de…

pixabay.com

Compania Italrom înregistrată în România de antreprenori napoletani a fost achiziționată de grupul francez EGIS, unul dintre cei mai importanți jucători globali din sectorul ingineriei construcțiilor

Compania românească Italrom Inginerie Internaţională S.R.L și filiala sa poloneză IRP (ITR Group), deținută de antreprenorii napolitani Lorenzo Sabini și Rosario Russo, au fost achiziționate 100% de grupul francez EGIS, un grup internațional activ în domeniul proiectării și ingineriei. ITR activează și în domeniul infrastructurii și lucrărilor civile, cu aproximativ 50 de angajați, în principal în România și Polonia, furnizând servicii de inginerie atât pentru clienții din sectorul public, cât și pentru cel privat, cu un accent deosebit pe piețele rutiere și feroviare, relatează Il Sole24Ore, citată de Rador.

Prin această achiziție, EGIS își consolidează prezența pe piețele emergente din Europa de Est, unde operează deja prin filiala Egis România precum și prin numeroase alte sucursale locale: compania franceză își propune să creeze un Pol de Design multidisciplinar, caracterizat de un nivel înalt de experiență pus în slujba unei țări, România, și a unei zone geografice care înregistrează ritmuri de creștere interesante. Echipa ITR Group va fi integrată în cea a Egis România, iar Lorenzo Sabini și Rosario Russo vor menține un rol de management și coordonare, atât tehnică, cât și comercială, în cadrul grupului Egis.

Consilier al operațiunii pentru ITR Group este italiana Iniziativa Cube S.r.l., o companie de consultanță financiară și de management al cărei cartier general se află la Napoli şi care are alte trei sedii în toată Italia, plus unul la Bruxelles, care a sprijinit compania și partenerii săi în operațiune, ocupându-se de Due Diligence M&A, de aspectele financiare și de cele juridice. Echipa Initiative a fost condusă de partenerul Marco Messina și a văzut implicarea analistului Simone Bonocuore.

Grupul Egis a fost consiliat de către Mazars pentru aspectele financiare și fiscale, de către firma română de avocatură Ţucă, pentru due diligence juridică și negocierea SPA și de către compania franceza Vigie Capital în calitate de M&A advisor.

În prezent, Egis Group, deținut de grupul francez CDP și de unul dintre principalele fonduri europene de investiții (Tikehau Capital), are o cifră de afaceri de aproape 1,2 miliarde de euro și un plan industrial care şi-a propus să o dubleze în următorii cinci ani și prin linii externe de creștere, cu achiziții planificate la scară europeană (acordând o atenţie specială Italiei) în sectoarele de inginerie, O&M (tot cu referire la managementul autostrăzilor și aeroporturilor) și al mobilității.

„Grupul ITR este entuziasmat să se alăture companiei EGIS, unul dintre cei mai importanți jucători globali din sectorul ingineriei construcțiilor. ITR a atins și depășit obiectivele ambițioase pe care și le-a stabilit la origini, devenind o prezență consolidată pe piața companiilor de proiectare și consultanță care activează în sectorul infrastructurii mari și lucrărilor civile” – comentează Lorenzo Sabini, de la participarea ItalRom. „Această operațiune ne face extrem de fericiți și mulțumiți. A putea susține un grup italian care s-a dezvoltat cu succes în străinătate într-un proiect de valorificare și integrare într-un grup internațional important, este o sursă imensă de mândrie” – spune Marco Messina de la Iniziativa.

Sursa: Il Sole24Ore/ Rador/ Traducerea Cătălina Păunel

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...