G4Media.ro

Ambasadoarea SUA: Susținem o democraţie puternică şi sănătoasă în România, un sistem…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Ambasadoarea SUA: Susținem o democraţie puternică şi sănătoasă în România, un sistem şi un proces, nu politicieni individuali

Ambasadoarea SUA la Bucureşti, Kathleen Kavalec, declară, întrebată dacă are o strategie pentru anul electoral astfel încât să nu fie acuzată de imixtiune, aşa cum s-a întâmplat cu unii dintre predecesorii săi, că SUA susţin o democraţie puternică şi sănătoasă în România, un sistem şi un proces, nu politicieni individuali, relatează News.ro.

„În primul rând, ceea ce susţinem este o democraţie puternică şi sănătoasă în România, iar asta implică concurenţă şi permisiunea ca oamenii să decidă liber cine sunt liderii lor. Aşadar, ceea ce susţinem este un sistem şi un proces, nu politicieni individuali”, a afirmat Kavalec, întrebată la Digi24 în legătură cu faptul că predecesorii săi, după Revoluţie, au fost acuzaţi constant că s-au amestecat în procesul electoral din ţara noastră şi dacă are o strategie pentru a nu fi învinuită de aceleaşi lucruri, dat fiind că 2024 este un an electoral plin.

Diplomatul a admis că oamenii pot încerca să învinuiască şi de multe ori o fac în social media.

„Nu ştiu dacă trebuie să răspundem la fiecare acuzaţie, dar cred că ceea ce vom face este să clarificăm că susţinem un proces democratic, că vom lucra cu guvernul ales şi că sperăm să vedem cetăţenii capabili să-şi exercite dreptul democratic de a vota”, a conchis Kathleen Kavalec.

Ambasadoarea SUA a sosit la București în 9 februarie, iar 14 aprilie şi-a prezentat scrisorile de acreditare la Cotroceni. Cu această ocazie ambasadoarea Kathleen Ann Kavalec a apreciat soliditatea Parteneriatului Strategic bilateral şi a confirmat obiectivul de a lucra cu autorităţile române pentru consolidarea acestuia. Totodată, oficialul american a transmis aprecierile SUA privind eforturile şi sprijinul pe care România îl acordă Ucrainei şi refugiaţilor ucraineni.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

18 comentarii

  1. Traducere: nu îl susținem pe Iohannis!

  2. Traducere: am auzit că USR sunt șantajiști și au dărâmat propriul guvern, in alianță cu extremiștii pro-Rusia.

    • Sa nu ai un soc la alegeri in 2024…ca toti cantati prohodul astora de la USR…

    • Am auzit că Matei e un rusofil de căcat.

    • Șocul ar fi sa trecem de 5%

    • Nu numai ca ai auzit, dar ai si inteles exact ce „trebuie” din ceea ce a trasmis PSD-ul pe toate canalele lor media acontate politic.

  3. Adică a venit cu rezultatul in plic

    • Așa vine Putin, ambasadorul SUA , stiind cat de proamericani sunt românii s-a distanțat de implicarea in alegeri, spunând votantului să ii voteze pe cei cu principii, care nu sustin de exemplu, pensiile speciale! 😏

  4. Scenariu de superfilm:

    Kathleen Kavalec îşi dorea să meargă şi ea la post într-o ţară cu mai multe toalete pe cap de locuitor şi unde cetăţenii se spală mai des. Dar are ghinion şi este trimisă în Rrumânistan.

    În seara de Crăciun iese şi ea prin Centrul Vechi se vede pe ea însăşi ieşind trotilată dintr-o bodegă. Dar nu este ea! – Este procuroarea comunistă Moneeque Makovek!

    Şi atunci îşi dă seama că a regăsit-o pe sora ei de demult pierdută şi îşi unesc forţele să lupte pentru freedom, democracy, liberty, human rights şi alte SF-uri.

    În ambele roluri principale va interpreta deghizat cu perucă savurosul comediant din reclamele Vodafone şi Teambuilding.

    Va fi un succes garantat!

    • V-a speriat Macovei atunci, credeați că s-au civilizat românii și că toată mafia PSD va ajunge la pârnaie. Dar nu, românii tot ticăloși sunt, iubitori de corupție.

  5. Da doamna aceasta de pamant cu ei umflati speciali.

  6. Degeaba le vorbeste despre conceptele de sistem si proces unora care ar muri de foame in absenta sinecurilor la stat.

  7. Exact SUA s-a amestecat in procesul electoral din RO. mai ales in 1947, 1990 si 1992.

    • Rusia ta s-a amestecat în alegerile din SUA 2016 și își bagă coada și în Moldova. Iar AUR sunt agenții Rusiei. Șobolan rus ce ești.

    • @ John Doe – Cre’ ca e ironic ce spui tu acolo, vezi ca ai gresit adrisantul 😂 Ia vezi tu cine si-a bagat coada in alegerile enumerate acolo de tine

  8. „Ambasadoarea SUA a sosit la București în 9 februarie, iar 14 aprilie şi-a prezentat scrisorile de acreditare la Cotroceni.”

    14 aprilie va fi.

    Nu înțeleg dacă este o glumă, sau un test din partea redactorilor, pentru a vedea dacă cei care comentează și citesc ceea ce comentează…Sau, poate pur și simplu, cei care scriu nu citesc ceea ce scriu

  9. N-ar fi bine sa sustineti voi democratia la voi acasa ? Ca vorba aia aveti atata treaba la voi acasa.