G4Media.ro

Ionuţ Stroe: PNL îl va evalua pe primarul Nicuşor Dan după felul…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Ionuţ Stroe: PNL îl va evalua pe primarul Nicuşor Dan după felul în care îşi va face treaba în Bucureşti / În legătură cu chestiunile semnalate de ANI, lăsăm justiţia să evalueze / USR are un comportament duplicitar

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat joi într-o intervenţie la Digi24 că PNL îl va evalua pe primarul Nicuşor Dan după felul în care îşi va face treaba în Bucureşti. În legătură cu sesizarea ANI la parchet, Stroe a precizat că liberalii lasă justiţia să evalueze, iar despre reacţia dură venită din partea lui Cătălin Drulă, purtătorul de cuvânt al PNL a afirmat că USR are „un comportament duplicitar”, relatează News.ro.

„Vă pot asigura că PNL îl va evalua pe primarul Nicuşor Dan după felul în care îşi va face treaba în Bucureşti, după felul în care îşi onorează promisiunile din campania electorală, moment când noi l-am susţinut”, a spus Ionuţ Stroe.

Despre sesizarea ANI, Stroe a arătat că „justiţia va evalua aceste aspecte”. „În legătură cu chestiuni care ţin de comportamentul sau legalităţile semnalate de ANI, în ceea ce priveşte persoana dânsului, lăsăm justiţia să evalueze aceste aspecte dar, într-adevăr, pe partea cu oraşul avem solicitări, avem proiecte, avem nişte nemulţumiri, le-am transmis şi am trasat şi un timing în legătură cu rezolvarea lor şi aşteptăm rezultate de la acest primar care a fost învestit cu încredere de PNL şi de votanţii noştri”, a arătat purtătorul de cuvânt al PNL.

El a precizat că „aceste acuzaţii ale ANI de astăzi ţin efectiv de persoana primarului şi de ceea ce a făcut” şi ar trebui să clarifice aceste aspecte din punct de vedere legal, şi faţă de bucureşteni, şi faţă de organele de cercetare.

„Noi nu ne vom pronunţa, noi nu dăm verdicte, este o speţă nouă, aici este normal ca această speţă să parcurgă traseul legal”, a arătat el.

Despre reacţia dură venită din partea liderului USR, Cătălin Drulă, la anunţul ANI, Ionuţ Stroe a arătat că „ar vrea să creadă că cei din USR au tot timpul încredere în justiţie, aşa cum este normal şi nu îşi schimbă atitudinea şi poziţia după cum bate vântul şi interesul electoral”.

„Nu înţeleg de ce se autopronunţă apropo de Nicuşor Dan şi nu înţeleg de ce nu le mai place statul de drept celor din USR, sau poate doar când e vorba de alţii”, a comentat Ionuţ Stroe. El a menţionat că USR are un „comportament duplicitar”.

„Adică cei care nu demult ridicau în slăvi ANI şi arătau cu degetul pe toţi cei care erau semnalaţi de ANI sau DNA sau alte instituţii având probleme, acuză în momentul de faţă această instituţie de incorectitudine şi o demonizează, ba mai mult, spun că este folosită în interes politic. Aşa au făcut şi în cazul doamnei Clotilde Armand, din păcate, când funcţionează justiţia nu le convine, când e vorba de alţii îşi schimbă opinia. Lucul acesta este deja un compoprtament obişnuit pentru USR”, a arătat Stroe.

Purtătorul de cuvânt al PNL a afirmat că în ceea ce priveşte susţinerea pentru primarul Nicuşor Dan, ”ea este condiţionată de cele 10 obiective măsurabile pe care i le-au impus pentru a fi realizabile în 6 luni de zile şi sunt legate de teme mari ale Bucureştiului”. ”Sunt proiecte pe care noi le-am susţinut în CGMB”, a mai spus Ionuţ Stroe, el afirmând că sunt obiective fezabile în şase luni şi fac parte din oferta politică pe care PNL a avut-o împreună cu el când a obţinut Primăria Capitalei.

Agenţia Naţională de Integritate anunţă joi că a sesizat Parchetul ICCJ, Instituţia Prefectului şi Curtea de Conturi în cazul primarului Capitalei Nicuşor Dan, pe care îl acuză de incompatibilitate, conflict de interese administrativ, abuz în serviciu şi folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane.

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan anunţă că va ataca în instanţă în termenul legal Raportul ANI şi acuză Agenţia că îi impută două fapte, pentru care are o interpretare eronată a legii.

De asemenea, preşedintele USR Cătălin Drulă a afirmat cu privire la acuzaţiile ANI împotriva lui Nicuşor Dan că demersul instituţiei este o dovadă a politizării acestei instituţii care „hărţuieşte” edilii şi politicienii din opoziţie.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

15 comentarii

  1. Auzi la el, USR este duplicitar în opoziție! Dar voi, PNL, cum sunteți? Acest țuțăr pnl (Stroe) nu vede ce fac plagiatorii ciucă, bode, câmpeanu etc.

  2. Politruc:,,cand funcționează justiția”. Care justiție a fucționat, analfabetule? S-a pronunțat definitiv vreo justiție? Nu e vorba de nicio duplicitate, e vorba de folosirea unei instituții ca maciucă, inventand culpe care nu exista.

    • Trotinetă, dar când e vorba de cineva de la alt partid, USR lauda ANI și cere demisii. Când e vorba de al lor, deodată „e vorba de folosirea unei instituții ca maciucă, inventand culpe care nu exista”.
      ‘te dreq de ipocrit!

    • Corupții USR sunt buni că dau bani la partidul care trebuie! Cum era aia? „Să își dea demisia și să revină în funcție după ce lămurește problemele penale?”

  3. Pai mai băiatule, când vezi justiția ca motivează politic un dosar invocând stabilitatea tarii da le voie și lor sa se îndoiască!

  4. Șablon de toată jena.Halal de actualul PNL.

  5. Evaluarile astea se fac pentru toti angajatii la stat, sau e regim special pentru cei care vin de la privat? Ca daca ar fi fost asa pentru toti, multi zburau din functii pana acum.

  6. Cand aud cuvantul evaluare din gura PNL sau PSD imi vina sa vars…La fel cum au evaluat si echipa castigatoare cu demiurgul Catu marele demolator…

  7. Duplicitar e ce a facut PNL: sa ceri votul electoratului promitand ca lupti cu mafia PSD pentru ca imediat dupa aia sa te aliezi exact cu PSD!

    • Duplicitar este USR care a venit cu o platformă de dreapta, ceea ce m-a făcut să îi votez, și apoi au virat spre marxism! Duplicitar USR care la alegeri spunea că pensiile militare nu sunt speciale și care acum s-a sucit!

    • Clujenii lui Boc (PSD) si Dancu (PNL) – sau invers – baga minciuni cu marxismul si cu votatul USR!

    • USR este partid de stânga, chiar marxist! 😁 Dacă nu îți e clar: obsesia cu legi unice (salarizare sau pensii) este politică de stânga! Dreapta e cu egalitatea de opțiune! Gen: vrei pensie specială, ai dreptul să urmezi o carieră în magistratură! Ai înțeles, marxistule?

  8. Hm, si au astia curajul sa fie ei evaluati? Ca pu.t de profesionism!

  9. duplicitar zice PeNaLul?

  10. Lepreloooor!