G4Media.ro

Austria și Germania au suspendat operațiunile de salvare din Turcia din cauza…

Foto: Adem ALTAN / AFP

Austria și Germania au suspendat operațiunile de salvare din Turcia din cauza riscurilor de securitate

UPDATE Ora 15.40: Germania a suspendat, de asemenea, operațiunile de salvare și de ajutorare la locul cutremurului mortal din Turcia, din motive de securitate, după o măsură similară luată sâmbătă de Austria, transmite CNN.

Agenția Federală Germană de Ajutor Tehnic (THW) și-a întrerupt operațiunile de salvare din cauza unei schimbări în situația de securitate din regiunea Hatay, a precizat sâmbătă organizația într-un comunicat.

Aceasta operase împreună cu International Search and Rescue (ISAR) Germania, în coordonare cu Agenția de gestionare a dezastrelor și a situațiilor de urgență din Turcia (AFAD).

„Situația de securitate din regiunea Hatay s-a schimbat aparent în ultimele ore. Există tot mai multe rapoarte de confruntări între diferite grupuri. Prin urmare, echipele de căutare și salvare ale ISAR Germania și THW vor rămâne deocamdată în tabăra de bază comună. ISAR și THW își vor relua activitatea de îndată ce AFAD va considera că situația este sigură”, se arată în declarație.

Știrea inițială: Armata austriacă a suspendat operațiunile de salvare din Turcia din cauza unei „situații de securitate din ce în ce mai dificile”, potrivit unității de ajutor în caz de dezastre a forțelor austriece (AFDRU), transmite CNN.

„Succesul așteptat de a salva o viață nu are nicio legătură rezonabilă cu riscul de securitate. Există o agresiune din ce în ce mai mare între grupurile din Turcia”, a declarat, sâmbătă, locotenent-colonelul Pierre Kugelweis de la AFDRU.

„Nu a existat niciun atac împotriva noastră, a austriecilor. Suntem cu toții bine … Starea de spirit în rândul salvatorilor este bună, având în vedere circumstanțele … Am dori să ajutăm, dar circumstanțele sunt ceea ce sunt”, a continuat Kugelweis.

„Ne ținem forțele de salvare și recuperare pregătite. Suntem pregătiți pentru operațiuni ulterioare”, a adăugat Kugelweis, precizând că întoarcerea în Austria programată pentru joi rămâne în vigoare.

Începând de marți, 82 de soldați AFDRU au fost desfășurați. Aceștia au recuperat nouă persoane îngropate sub dărâmături.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

12 comentarii

  1. Și restul salvatorilor care sunt acolo ce fac? Sapă după oameni printre gloanțe și violență? Sau cum vine asta? Sa recunoască nemții și austriecii că au trimis niște nepregătiți și „sensibili” acolo și aia e. Situația este una apocaliptică acolo. Nu toți fac față.

    • Turcica se confrunta cu o criza umanitara: sute de mii de oameni nu mai au unde sa stea, doarma, ce sa bea si sa manance. Ce crezi ca se intampla cand oamenii devin disperati? Se imbratiseaza si canta kumbaya?
      Uita-te in Romanica sa vezi bizonii care scot sabia la tine ca te-ai bagat in fata lor in trafic.
      Mergi tu si salveaza oameni din propria ta initiativa printre gloante.
      Hai fa altceva: urmatoarea data cand 2+ se bat pe strada, baga-te sa ii desparti.

    • Au oprit ajutoarele „de teama refugiaților”.

    • Așa e! Adică pentru greci și ruși (de la care nu te așteptai să apară acolo) nu mai e risc de securitate? Sau pentru români? Sau ăștia au trei cojones?

  2. haosul pune stapinire pe Turcia . erdogan este depasit de situatie in curind la fel va fi si in Rusia .

    • Va fi cutremur în Rusia ????????????!!!!!!!!!!!!!!!
      Dle s, m-ati înmarmurit mai ceva ca Incoerenta Sa prof. Marmureanu, atât de solicitat pe la toate TV-urile !

  3. La plăcinte înainte, la război, înapoi !

  4. Cenzură nu vrea sa publice, trebuie să-i laud pe nemți că te lasă baltă cu necazul in drum și fuge ??

  5. Bai Troll R@tat, si Rusia ta vaccina la p0rci in veselie 👍🏼

  6. @anti FSN. Creier de lăcustă. Subiectul era altul. N-ai înțeles pentru că erai cu gura plină. De bale și lături.

  7. Dupa dezastru multi oameni sar la beregata lui Erdogan,finul lui Adrian Nastase.Ati vazut de unde a luat acesta modelul cu șpaga pe care trebuiau s-o platească constructorii la partid,pentru campania lui electorală,prin intermediul Inspectoratului de Stat în Constructii?Din Turcia,cu deosebirea ca aici șpaga este taxă 😇 si ramane la inspectoratul lor de stat în constructii!!N-ar strica sa se verifice,cat se poate, constructiile ridicate în acea perioadă a guvernarii Nastase.S-ar putea să … .,dacă nu cumva naravul s-a extins,mai ales ca împricinata(sefa de la inspectorat)a scapat,cu ajutorul precriptiei,de puscarie.

  8. Eu asa cred ca acest cutremur nu termina bine pentru Erdogan care este (si) bolnav char daca nu se vb despre asta. Americanii vor sa dispara si exista sanse bune sa se intampla asta. Alegerile in Turcia vin imediat. „Totul merge conform planurilor noastre”