G4Media.ro

Doi investitori români preiau fabrica de zahăr de la Luduș, deținută de…

sursa foto: captura video

Doi investitori români preiau fabrica de zahăr de la Luduș, deținută de grupul francez Tereos / Fabrica a fost cumpărată de Tereos în 2012, însă unitate a înregistrat pierderi în fiecare an după 2014

Producătorul francez de zahăr Tereos a anunţat miercuri că doi investitori români vor prelua activităţile sale din România, pe care intenţiona să le închidă, transmite Reuters.

Cumpărătorii sunt Mihaela Neagu şi Mihail-Daniel Matache, doi investitori în sectorul de agri-food din România. Tranzacţia ar urma să se finalizeze în cursul săptămânii următoare, a adăugat Tereos.

Grupul francez Tereos, al doilea mare producător de zahăr din lume în funcţie de volumul producţiei, a cumpărat fosta fabrică Zahărul Luduş (Mureş) în 2012 însă această unitate a înregistrat pierderi în fiecare an după 2014.

În luna februarie a anului trecut, Tereos a anunţat în mod oficial că a demarat consultările cu organizaţiile reprezentantive ale angajaţilor cu privire la posibila închidere a activităţilor sale din România. Afacerea Tereos din România avea 153 de angajaţi permanenţi la finalul anului 2021, dintr-un total de 15.000 pentru întregul grup. 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Cred ca sperau să o dea la fier vechi decât sa o dea altora care sa o tina în funcțiune.

  2. i-a obligat cineva sa o vanda? de unde stii ce vor face cumparatorii?

  3. Din contabilitatea romaneasca iti poate iesi si profit si pierdere , iar francezii sunt magicieni , ei pot face asta in acelasi timp la fel ca nemtii . Este o mare afacere inchiderea fabricilor romanesti si practicarea dampingului , pana la aparitia desertului economic . Dar apoi cine vinde scump la iobagi ..?! Ai …????

  4. Este aceeasi firma care a cumparat activele de la zahar Bod. O firma care are ca obiect principal de activitate vanzarea de echipamente medicale, In luna Februarie 2022 spunea ca o sa reia productia de zahar din sfecla din zona, sursa aici: https://agrointel.ro/214108/fabrica-zahar-bod-redeschidere-investitie/. Se paare ca nu a produs nimic, ci numai a ambalat zahar din Ucraina, sursa aici: https://agrointel.ro/242703/zaharul-bod-este-zahar-adus-din-ucraina-originea-este-trecuta-pe-fundul-ambalajului/.