G4Media.ro

Spitalele publice din Turcia pierd 400 de medici lunar din cauza condiţiilor…

Sursa foto: Pixabay

Spitalele publice din Turcia pierd 400 de medici lunar din cauza condiţiilor proaste de muncă

În medie, în ultimii trei ani 400 de medici şi-au părăsit în fiecare lună locurile de muncă în instituţiile sanitare publice din Turcia din cauza condiţiilor proaste de lucru, cu zile lungi de muncă şi salarii mici, a declarat miercuri deputatul social-democrat Fikret Sahin, din Partidul Republican al Poporului (CHP, cel mai mare partid de opoziţie), la postul TELE1, citat de EFE, citată de Agerpres.

Sahin a relatat că l-a întrebat pe ministrul sănătăţii, Fahrettin Koca, câţi medici din sistemul sanitar de stat au demisionat în ultimii ani.

”În 35 de luni au demisionat 13.557 de medici, ceea ce înseamnă o medie de aproape 400 de medici care demisionează lunar din instituţiile sanitare publice”, a răspuns Koca, potrivit relatărilor deputatului turc.

Pe de altă parte, Turcia ”pierde în fiecare lună 220 de medici” care pleacă să lucreze în străinătate, potrivit Asociaţiei Turce a Medicilor (TTB), care a înregistrat în total 2.417 de medici care au emigrat, a comentat Sahin.

Medicii trebuie să obţină ”un certificat de bună purtare” de la TTB pentru a putea lucra în afara ţării. Numărul medicilor care aleg să muncească în străinătate a crescut fulminant într-un deceniu, în condiţiile în care, în 2012, se înregistrau doar 59 de cazuri.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...