G4Media.ro

UPDATE VIDEO Proteste violente în centrul Parisului, după atacul soldat cu trei…

Sursa foto: Captură video - Twitter / Clément Lanot

UPDATE VIDEO Proteste violente în centrul Parisului, după atacul soldat cu trei morți la un centrul cultural kurd: Manifestanții au incendiat tomberoane. Poliția folosește gaze lacrimogene

Ora 17:22 Tensiunile cresc vineri în capitala Franței, după atacul soldat cu trei kurzi morți și alți patru răniți în arondismentul 10 din Paris, relatează francetvinfo.fr.

Poliția a folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa manifestanți kurzi în apropierea unui centru cultural kurd din centrul capitalei, potrivit AFP.

Aceste incidente au început când mulțimea a intrat într-un cordon de forțe de securitate, care îl proteja pe ministrul de interne, Gérald Darmanin, care a venit la fața locului pentru a face un bilanț al anchetei și pentru a se adresa jurnaliștilor.

Forțele de securitate au tras cu gaze lacrimogene asupra manifestanților, care, la rândul lor, au aruncat cu proiectile în direcția lor, au dat foc la tomberoane de gunoi și au ridicat baricade pe stradă.

Ora 15:11 Trei persoane au murit și alte patru au fost rănite după ce un bărbat înarmat a deschis focul vineri la un centru comunitar kurd, precum și la un restaurant și o frizerie din apropiere, la Paris, a anunțat primarul local Alexandra Cordebard, relatează CNN.

„În urma împușcăturilor dramatice care au avut loc în această dimineață, m-am întors la Paris și voi merge la fața locului. Toate gândurile mele se îndreaptă către familiile victimelor. Autorul a fost arestat”, a scris pe Twitter ministrul francez de Interne, Gérald Darmanin.

Atacul din arondismentul 10 nu a fost desemnat ca fiind un incident terorist, deși toate pistele sunt investigate.

Ora 14.25: Martor: Am văzut o persoană de circa 60 de ani care a scos un pistol dintr-o geantă mică și a început să tragă în casa noastră (BFM TV)

Articol inițial: Un incident armat a avut loc vineri la amiază în centrul Parisului, în arondismentul 10, pe Rue d’Enghien, unde un bărbat a tras mai multe focuri de armă pe stradă, potrivit BFM TV.

Două persoane au fost ucise și alte patru rănite, potrivit televiziunii franceze. Principalul suspect a fost reținut, el are 69 de ani.

În apropierea locului unde a avut loc incidentul se află un centru cultural kurd.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

3 comentarii

  1. Franta in prin razb0i civil.