G4Media.ro

Armata ucraineană: Avioane ale forțelor aeriene rusești au fost văzute vineri pe…

Sursa foto: Kremlin.ru via Wikimedia Commons

Armata ucraineană: Avioane ale forțelor aeriene rusești au fost văzute vineri pe „cerul Belarusului” în timpul atacurilor cu rachete asupra Ucrainei

Un Ilyushin-76 A50U și avioane MiG-31K au fost văzute pe „cerul Belarusului” în timpul atacurilor aeriene de vineri din Ucraina, au declarat Forțele Armate ale Ucrainei, relatează CNN.

MiG-31K este capabil să transporte o rachetă „Kinjal”. Racheta este hipersonică și, prin urmare, dificil de interceptat. Cu toate acestea, în comunicat nu este clar dacă „Kinjal” a fost folosită în timpul atacurilor.

Forțele armate ucrainene au sugerat că atacurile, în general, au fost „deosebite”, având în vedere că rachetele nu au fost lansate doar din Marea Caspică, ci „și din regiunea Saratov, în zona Engels, unde sunt bazate bombardierele strategice Tu-95MS, purtătoare de rachete”.

Comunicatul a continuat și a susținut că rachetele au fost lansate și din Marea Neagră de pe fregata „Amiral Marakov” a marinei ruse.

În plus, au fost folosite 27 de S-300, se precizează în comunicat.

Săptămâna trecută a avut loc o explozie la baza aeriană Engels din interiorul Federației Ruse. Atacul a fost pus de ruși pe seama ucrainenilor. Ucraina nu a recunoscut niciodată că a comis atacul.

La începutul acestei săptămâni, Belarus a anunțat exerciții militare rapide în întreaga țară, iar președintele Vladimir Putin urmează să se întâlnească săptămâna viitoare cu președintele belarus Aleksander Lukașenko.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. fetita lui putler din belarus si-a deschis si ceru…🤕🤢😶‍🌫️🤕🤢🤕😶‍🌫️ betivii muscali ataca ca lasii din tufisuri… heheheee…tancuri popcorn, elicoptere si avioane bagate in pamant …moskva la pestisori…100k muscali returnati in rusiastan in saci negri….🥶🥶🥶🥶🥶🥶🥶🥶🥶🥶‼️‼️‼️‼️‼️‼️