G4Media.ro

Membrii G7 convin asupra unei „platforme” pentru „coordonarea asistenței financiare” pentru Ucraina

Sursa foto: Instagram / Banksy

Membrii G7 convin asupra unei „platforme” pentru „coordonarea asistenței financiare” pentru Ucraina

Liderii G7 – Statele Unite, Germania, Canada, Franța, Marea Britanie, Japonia și Italia – reuniți luni pentru un summit virtual, au decis să creeze o „platformă” pentru „coordonarea ajutorului financiar” pentru Ucraina, a anunțat cancelarul german Olaf Scholz, a cărui țară prezidează ediția din acest an a G7, potrivit Le Monde.

„Scopul este de a construi rapid această platformă cu participarea Ucrainei, a instituțiilor financiare internaționale și a altor parteneri”, a explicat el în cadrul unei conferințe de presă la Berlin. El a comparat reconstrucția Ucrainei cu Planul Marshall, pus în aplicare de Statele Unite pentru a reconstrui Europa după cel de-al Doilea Război Mondial.

O nouă conferință în sprijinul Ucrainei, privind ajutorul de urgență și reconstrucția pe termen lung a țării, va avea loc marți la Paris. „Suntem convinși că unitatea noastră, determinarea noastră, este cea care l-a izolat pe președintele rus și îi cerem din nou domnului Putin să înceteze crimele fără sens din Ucraina și să își retragă trupele”, a spus Scholz.

Summiturile au loc în timp ce forțele rusești vizează infrastructura de utilități esențiale, provocând întreruperi de energie electrică care afectează milioane de oameni în mijlocul iernii.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...