G4Media.ro

PSD vrea să modifice unele măsuri din Pachetul 1: CASS pentru veterani,…

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. PSD tot insistă cu impozitul progresiv… ca și cum ar face minuni dacă se implementează.

  2. Realmente tâmpiți pesedeii (nu ca ne-ar mira) cu acest sfânt graal al impozitării progresive. Impozitarea progresivă nu va face decât să pună și mai multă presiune pe cei care contribuie deja la veniturile statului. Nu avem productivitatea și eficiența necesară să ajungem la acest tip de impozitare. La oara aceasta impozitarea progresivă este o suprataxare a muncii care va duce la evitarea acesteia în condiții de productivitate scăzută așa cum sunt încă majoritatea afacerilor în România. Va fi preferat un venit mai mic rezultat dintr-o perioadă mai redusă a muncii prestate în dauna unui venit mai mare care supraimpozitat va duce la același rezultat dar pentru care efortul depus va fi mai mare. Doar supraimpozitarea ar genera un randament sporit de productivitate care să acopere creșterea cerută de pesedeii, atunci poate fi justificat impozitul progresiv, dar România nu este încă acolo și vor trebui ani buni să ajungă în acest punct. Cum naiba să explicăm asta lui Nordis Grindeanu și pesedeilor în condițiile în care singura productivitate la care se pricep e dimensiunea ciolanului? Poate fi o idee …

    • Cumetre, impozit progresiv nu înseamnă supraimpozitare! Nu există supraimpozitare în nicio țară unde se aplică impozitul progresiv.
      Supraimpozitare există acum în România cu această cotă unică care este foarte mare pentru cei cu venituri mici.
      Impozitarea progresivă este mai justă prin raportare la productivitate, comparativ cu impozitarea folosind cota unică. Impozitarea progresivă presupune taxe mici pentru acele activități care generează venituri mici din cauza potențialullui productiv redus , respectiv taxe mai mari pentru activități generatoare de venituri mai mari grație potențialului productiv ridicat.
      Exemplu: nu este just să taxezi identic o activitate ce are înglobată puțină tehnologie și inovație , caracterizată de o productivitate redusă (cum este munca manuală, de exemplu) și o activitate care are înglobată tehnologie de vârf caracterizată prin productivitate ridicată.

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.