G4Media.ro

Bulgaria a reținut 70 de presupuşi migranţi ilegali, aflați într-un autocar /…

Sursa foto: ELVIS BARUKCIC / AFP

Bulgaria a reținut 70 de presupuşi migranţi ilegali, aflați într-un autocar / Doi cetățeni români au fost arestați

Bulgaria a reţinut duminică 70 de presupuşi migranţi ilegali aflați într-un autocar într-o parcare pe o autostradă în apropiere de oraşul Sliven şi i-a dus pe unii dintre ei la spital din cauza epuizării, a anunţat poliţia regională, care a arestat şi doi cetăţeni români în acest caz, relatează Agerpres.

Paisprezece dintre bărbaţi, care nu aveau documente, dar care au spus că sunt de origine afgană, au fost trimişi la spital, iar trei vor rămâne sub observaţie medicală până când se vor recupera, a precizat poliţia.

Doi cetăţeni români, dintre care unul era şoferul autocarului, au fost de asemenea reţinuţi, iar procurorii le-au deschis dosar penal.

Bulgaria este situată pe o rută folosită de migranţii din Orientul Mijlociu şi Afganistan pentru a intra în Uniunea Europeană, comentează Reuters.

Mulţi nu rămân în Bulgaria şi încearcă să ajungă în Europa de Vest, folosind reţele elaborate de traficanţi.

Bulgaria şi-a intensificat controalele la graniţa de sud cu Turcia, precum şi pe întreg teritoriul ţării, pentru a combate creşterea afluxului de migranţi şi a dovedi că este capabilă să apere corespunzător graniţa externă a UE.

Reuters reaminteşte că, la 8 decembrie, aderarea Bulgariei la Schengen a fost respinsă de Austria şi Olanda, Sofia sperând acum să poată intra anul viitor în acest spaţiu european de liberă circulaţie.

Austria şi Olanda au votat şi împotriva aderării României la Spaţiul Schengen la Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne (JAI)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Nu se poate, doi cetățeni români. Probabil că urma să-i ducă în Serbia, doar România nu este pe ruta imigranților ilegali.

  2. Este cea mai tare informatie a zilei!. A doua cea mai tare este aceea ca in conturile partidelor au intrat iar alte milioane de euro din bugetul de stat, bani din taxele si impozitele platite de catre romaii care in loc de 15%(sau poate 67%),cat era rata inflatiei au primit doar 10% sau 12% indexare. Deci, sutul asta in f und primit de la UE cu ajutorul politicienilor corupti si prosti din Ro, este rasplatit regeste. Iar au bani de plimbari si cadouri grase. In rest, tipam ca disperatii ca” nu ne vindem tara”, in timp ce Germania vinde chinezilor 25%din portul Hamburg. Stie cineva cine sunt actionarii firmelor care capuseaza portul Constanta? Cine stie, sa ne spuna si vom vedea atunci de ce nu trebuie vandut.