G4Media.ro

Transferuri privilegiate la ISJ Iași / 12 inspectori ISJ și-au folosit funcția…

Foto: Freepik.com

Transferuri privilegiate la ISJ Iași / 12 inspectori ISJ și-au folosit funcția pentru a ocupa posturi în școli mai bune – presă

Mai mulți inspectori școlari din Iași, printre care și actualul prefect al județului, au profitat de funcțiile pe care le au pentru a ocupa posturi în școli mai bune, scrie Reporter de Iași.

Urmărește cele mai noi producții video G4Media

- articolul continuă mai jos -

Transferul Lucianei Antoci, actual prefect, fostă șefă a Inspectoratului Școlar, ca profesor de română de la Informatică la Național este doar vârful piramidei. În ultimii ani, zeci de inspectori școlari, după ce au intrat în ISJ, s-au autopropulsat la licee de top, arată publicația, care dă mai multe exemple.

Gorea Zamfir a devenit, în septembrie 2022, inspector pentru informatică, iar un an mai târziu a ajuns profesor la liceul de profil din Copou;

Ada Burescu, inspector pentru chimie din octombrie 2020, a făcut în 2022 trecerea ca titular la „Ibrăileanu”;

Inspector pentru istorie și științe socio-umane din 2020, Eliza Ilie a ajuns în 2024 la colegiul de top „Emil Racoviță” după ce anterior activase ani buni ca profesor la Colegiul Economic Administrativ;

În actuala perioadă de pretransfer, postul eliberat de Ilie a fost ocupat de Sergiu Enea, actual inspector școlar general adjunct care vine de la un liceu din Tg. Frumos;

Pentru Romela Elena Boboc data de 1 septembrie 2023 a însemnat o dublă lovitură profesională: inspector de matematică și profesor la „Eminescu”, venită de la „Ibrăileanu”.

„Prima grijă a inspectorilor școlari când intră în ISJ este să-și rezolve un post la o școală de elită. O catedră până la pensie, normă întreagă. Liceul de top înseamnă, în primul rând, recunoaștere și statut social”, a declarat pentru reporteris.ro, sub rezerva anonimatului, o sursă internă.

Rodica Leontieș, actuala șefă a Inspectoratului Școlar Județean (ISJ), susține că aceste transferuri sunt un lucru normal: „Totul este legal și este firescul. E opțiunea fiecăruia. Este un drept al fiecărui profesor”.

De fapt, cu ani în urmă, ea însăși a făcut pasul de la „Alecsandri” la Informatică.

Din cei 36 de inspectori școlari în funcție, inclusiv Antoci recent plecată, 12 și-au potențat cariera după ce au ajuns pe post în ISJ. Ca medie, unul din trei.

Citește investigația integrală pe reporteris.ro.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. acest lucru se intampla cam peste tot. Nu este un caz singular. Si este o problema care trebuie rezolvata invers. Inspectorii prin experienta si sapacitatea lor de manageri educationali (ca de aceea sunt inspectori, nu?) trebuie sa aibaobligatoriu in contractul de inspector (asisderea si cele de posturi din minister, secretari de stat etc) oblicatia de a prelua posturi in scolile cele mai problematice din unitatea teritorial-administrativa. Astfel se va face un real progres in rezolvarea situatiilor de scoli si licee fara absolventi si reducerea analfabetismului functional. Daca se vrea perfromanta trebuie lichidat decalajul de cadre competente dintre scoli. Trebuie oprita migratia catre scolile cu //nume//. Trbeuie implementat un sistem care sa stabileasca un numar fix de cadre cu grad I, II, definitivat si debutanti egal pentru fiecare scoala din unitatea teritorial administratriva.

  2. Romania educata in spiritul nepotismului si coruptiei. Ce repere pot seta acesti asa zisi dascali copiilor pe care chipurile ii educa? Ca daca te bagi in politica ajungi in pozitii de unde te poti aranja pe spatele altora. Altii aia fiind copiii de la liceele bune care au parte de profesori pro.sti.

  3. Fiecare fată de pe MASUSIE18 e gata să fie luată tare.