G4Media.ro

79% din probele COVID-19 analizate de MedLife sunt Omicron/ Clinica susține că…

Sursa foto: Pixabay

79% din probele COVID-19 analizate de MedLife sunt Omicron/ Clinica susține că ar trebui reevaluată decizia de a menține școlile deschise ”până nu e prea târziu”

MedLife anunţă că a identificat alte 274 de suspiciuni de Omicron dintr-un nou lot de 349 de probe analizate prin metoda pre-screening PCR. În Bucureşti şi Timişoara ponderea probelor suspecte este de peste 70%, în timp ce la Cluj, 96% din cazurile analizate sunt, cel mai probabil, cu Omicron, arată sursa citată. Reprezentanţii MedLife atrag atenţia că ar trebui re-evaluată, „până nu e prea târziu”, decizia de a menţine şcolile deschise până se ajunge la ocuparea a 75% din paturile de spital destinate pacienţilor cu COVID.

Sistemul Medical MedLife anunţă, într-un comunicat de presă transmis luni, noi rezultate în urma procesului săptămânal de evaluare pre-screening PCR a probelor pozitive COVID-19, efectuat în vederea identificării cazurilor suspecte de infectare cu tulpina Omicron.

Astfel, din 349 de probe analizate săptămâna trecută, 274 prezintă suspiciune de infectare cu noua tulpină, ceea ce reprezintă o pondere de 79% din lotul analizat. Ponderea cea mare de cazuri suspecte analizate per judeţ vine din Cluj (96%), urmat de Timişoara (73%) şi Bucureşti / Ilfov (72%). Au mai fost identificate cazuri suspecte în judeţele Gorj, Alba, Bistriţa-Năsăud, Maramureş şi Satu Mare.

Potrivit reprezentanţilor MedLife, toate cele 137 de cazuri suspecte identificate săptămâna trecută în urma evaluării pre-screening au fost confirmate cu noua tulpină în urma secvenţierii.

„Deşi Delta nu a dispărut în totalitate, se pare că Omicron este responsabil de creşterea abruptă a îmbolnăvirilor, în special în oraşele mari, având o rata de transmitere mai mare comparativ cu varianta anterioară. În plus, spre deosebire de Delta, tulpina Omicron este caracterizată şi de o rată de reinfectare mai mare în rândul vaccinaţilor şi a celor trecuţi prin boală”, a declarat Dumitru Jardan, biolog şi doctor în ştiinţe medicale, coordonator ştiinţific al studiului de secveţiere desfăşurat de MedLife.

În comunicat se arată că, deşi varianta Omicron este considerată, aparent, mai blândă comparativ cu Delta, specialiştii în sănătate se raportează la acest val al pandemiei cu la fel de mare precauţie ca şi până acum.

„Omicron este o variantă mai contagioasă în comparaţie cu cele anterioare întrucât prezintă o încărcătură virală mai mare la nivelul tractului respirator superior. Mai mult decât atât, s-a observat că această tulpină infectează mai uşor persoane ce prezintă imunitate dobândită prin vaccin sau prin infectare anterioară, ceea ce reprezintă un avantaj pentru virus şi un dezavantaj pentru noi. E adevărat că până acum, cel puţin, formele de boală date de Omicron în cazul persoanelor care aveau imunitate nu sunt la fel de grave, însă acest lucru nu înseamnă că această nouă tulpină nu reprezintă un pericol. Este foarte probabil să asistăm la o creştere a spitalizărilor şi a cazurilor din ATI în perioada următoare, în legătură directă cu numărul mare de infectări pe care România îl va înregistra”, a adăugat Dumitru Jardan.

Reprezentanţii MedLife au anunţat încă de la sfârşitul anului trecut că România se va confrunta începând cu jumătatea lunii ianuarie cu o creştere rapidă şi continuă a numărului de infectări, în contextul răspândirii tulpinii Omicron la nivel naţional.

„Rezultatele programelor noastre de pre-screening şi secvenţiere confirmă nivelul accelerat de răspândire a noii tulpini şi explică evoluţia continuă a numărului de cazuri la nivel naţional. Vedem cum noua tulpină acaparează deja oraşele mari, precum Cluj, Timişoara şi Bucureşti, acestea fiind, de altfel, judeţele cu cel mai mare număr de cazuri zilnice raportate. Dacă ar exista o testare adecvată, probabil că numărul real al infectărilor s-ar dubla la fiecare 3-4 zile. Impactul numărului real de îmbolnăviri se va vedea în următoarele două săptămâni la nivelul sistemului sanitar, prin creşterea spitalizărilor şi a numărului de pacienţi internaţi la ATI. Iar atunci când rata de ocupare a paturilor din spitalele COVID va depăşi 75% vom resimţi, cu adevărat, pericolul acestui val al pandemiei”, a declarat Mihai Marcu, preşedinte şi CEO MedLife Group.

Potrivit lui Marcu, pentru a evita această situaţie, „se impune aplicarea de urgenţă a unor măsuri coerente, care să ţină cont de particularităţile noii tulpini, precum rata mare de transmitere şi incidenţa crescută în rândul copiilor şi adolescenţilor”.

„Spaţiile închise aglomerate, aşa cum sunt şi sălile de curs, se pot transforma, cu uşurinţă, în adevărate focare de infecţie. Astfel, decizia de a menţine şcolile deschise indiferent de rata de incidenţă şi trecerea în regim online abia când ajungem la ocuparea a 75% din capacitatea spitalelor ar trebui re-evaluată până nu e prea târziu. Aplicarea şi respectarea unor măsuri de siguranţă eficiente, asociate cu vaccinarea şi testarea adecvată ar putea limita efectele valului 5 al pandemiei”, a afirmat Mihai Marcu.

Până în prezent, autorităţile au anunţat 295 de cazuri de infectare cu varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2.

Este a 8-a săptămână consecutivă de când MedLife monitorizează evoluţia tulpinii Omicron în România pe bază de pre-screening. În acest interval MedLife a analizat prin metoda pre-screening PCR aproximativ 850 de probe COVID-19 pozitive în vederea detectării cazurilor suspecte de Omicron, probele suspecte fiind supuse procesului de secvenţiere pentru confirmare fermă.

sursa: News.ro, Sursa foto: Pixabay

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

38 comentarii

  1. În plus, spre deosebire de Delta, tulpina Omicron este caracterizată şi de o rată de reinfectare mai mare în rândul vaccinaţilor şi a celor trecuţi prin boală.

    Dam certificat si QR la nevaccinati?🤔🤔🤔🤔🤔🤔

    • Fals!

      Doar la injectați!

    • Peste jumatate din cazuri sunt la nevaccinati iar dintre cei vaccinati jumatate fie au facut vaccinul acum mai mult de 6 luni, fie s-au infectat imediat dupa vaccinare. Deci trei sferturi din cazuri sunt la nevaccinati.

    • @draggy este protejatul celor de la G4. Am postat un comentariu la adresa lui dar redacția la sters după câte minute. Probabil era adevărat ceea ce am scris despre acest propagandist provax, lucru ce l-ar fi discreditat.

    • Si vi se pare ca acest comentariu pe care il faceti acum, ma crediteaza. Si atunci, de ce nu l-au sters, nu vedeti ce minte putina aveti? Vi l-au sters pentru ca probabil ati scris injurii, insulte sau amenintari, exact cum faceti dvs propagandistii anti occidentali deghizati in anti vaccinare. Cat despre cat ma protejeaza pe mine, sunt o sumedenie de comentarii abjecte la adresa mea, inclusiv unele facute cu numele meu in scop de discreditare. Le vede toata lumea asa ca va intreb, dvs ganditi cand vorbiti?

  2. Articol din ciclul „sa nu ziceti ca nu v-am zis”.
    Adica Omicron ba e slabut ba e mortal. In orice caz, G4 ne-a prevenit.

  3. Dar ia hai să închidem și aceste policlinici.
    Cine are nevoie de ele?
    Măcar de școală mai este nevoie!

  4. Nu se va mai vaxeri si nu se va mai testa nimeni PCR, daca se propaga aceasta varianta practic identica cu guturaiul obisnuit.

    • Si dvs propagandistii antivaxxeri, ce-o sa mai faceti? Ce acoperire mai folositi pentru propaganda anti occidentala?

    • eu nu sunt antivax, doar partea cu botnita de hartie ma deranjeaza

      si pepsiglasul dintre colegii de banca care oricum se vad in pauza

      si inchiderea magazinelor la 9 ceea ce duce la mai muta aglomeratie

      si raza de 100 de metri in jurul scolilor, care pare mai prosteasca decat Ciuca si Arafat la un loc

      dar poate nu ma pricep eu la stiinta

      daca va pricepeti mai mult, poate ne explicati care e avantajul vaccinului – gen sunteti multumit de rezultatele vaccinarii din Israel?

    • Nu eu trebuie sa fiu multumit, ca nu e vaccinul meu. Oamenii care s-au vaccinat sunt multumiti pentru ca au fost protejati de boala. In Israel de exemplu, numarul deceselor a scazut de 10 ori datorita vacinului, la fel si rata de spitalizare. D-aia ei au 8000 de decese si noi 60000.
      Vorbiti de restrictiile astea de parca si le-ar fi dorit cineva, de parca s-ar fi putut si fara ele. Asta in conditiile in care au fost mult mai blande decat in alte tari, unde mai pui ca le-a respectat fiecare cum a vrut.
      Nu va pricepeti la stiinta dar va place sa exagerati si induceti neincredere si panica.

    • in israel nu se calculeaza la "morti de covid" cei cu diabet+infarct+boala de rinichi, care stranutau in cursul mortii

      Daca se numara si la noi ca in Germania sau Irael, rezultatele erau ca in Germania sau Israel. La noi se numara pe axa Bucuresti-Londra-Washington.

    • Nu totul se raporteaza la noi. Uita-te doar la Israel si vezi cati oameni au murit inainte sa existe vaccin si cati dupa. Repeta exercitiul cu Marea Britanie sau Germania sau cu ce tara cu rata mare de vaccinare vrei tu.

      Ca treaba cu ecranele de plexiglas sau mastile in aer liber e stupida e alta poveste.

  5. Ai sub 30 de morți de nu știu când și tot o dati pe aia cu „până nu e prea târziu”! Adică veți face toți, care nu ați făcut, gripă! Woaw!

    • Dvs considerati gripa o boala care a omorat 5 milioane de oameni? Este evident ca se va termina aceasta pandemie la un moment dat, dar nu pentru ca spuneti dvs, sunt evolutii mult mai complicate pe care nu le putem pricepe cu usurinta. Si oricum, faptul ca se termina nu arata ca nu a existat niciodata si ca nu a fost o situatie grava.

  6. Trebuie reevaluata decizia de a mentine MedLife deschisa pana nu e prea tarziu.

    • Propagandisti cu gandire de tip totalitar cum sunteti dvs vad numai nationalizari necesare peste tot.

    • Mai propagandiști ca tine? De ce trebuie sa comentezi tu mereu? Te crezi deștept?

    • Vorbiti cu tovarasii dvs propagandisti sa nu mai scrie atatea bazaconii, si va promit ca nu mai comentez. Deja s-au mai imputinat aiurelile dar tot mai trebuie, nu se poate sa spuna asa enormitate ca asta la care am raspuns acum si sa ramana fara replica.

    • Spania si Irlanda au nationalizat toate spitalele private la inceputul pandemiei. Fugi si combate-i, Droggy.

    • @ Gogu
      Spania si Irlanda au nationalizat toate spitalele private ???
      Nationalizat???
      Esti zdravan la cap?

    • @hm
      Stii sa cauti pe google??
      Ai degete????

    • In Spania sunt in jur de 300 de spitale de stat si 400 private. Ce legatura are cu Romania, unde sunt cateva clinici pe care le numeri pe degete care pot fi numite spitale, sa zicem. Habar n-aveti ce vorbiti, dar va aflati in treaba aiurea. De fapt, sunteti niste propagandisti anti occidentali care va manifestati impotriva afacerilor private, sistemelor economice liberale. Nationalizarea de acolo nu are nici o legatura cu cea aveti dvs in cap.

    • Dvs vorbiti, care aveti doar covrigul in cap? Ce ati spus din capul locului a fost ca ar trebui sa fie nationalizate in sensul de a le fi restrictionata activitatea privata si ati facut si comparatia cu cetateanul de rand. Adica, sa aiba de suferit toata lumea pe principiul „sa moara si capra vecinului”. Fara nici un impact in sistemul sanitar si ca o comparatie deplasata si neavenita cu Spania. Degeaba o dati acum la intors, ca asta a fost sensul interventiei dvs si acum va suparati pentru ca v-am pus la punct si am aratat ce aiureala ati scos.
      Si poate nu faceti mai mult de 10 comentarii cu acest nume, dar nocivitatea comentariilor pe care le faceti in general otraveste spatiul public.

    • Nationalizare se face si in Romania in fiecare an dar habar n-aveti pentru ca nu stiti ce inseamna. N-are legatura cu nationalizarea pe care o visati dvoastra si la care v-ati referit in acest context, lasati-o cu slujba statului si cu retrocedarea, amestecati borcanele de va vine rau. V-ati exprimat cu ciuda impotriva domeniului privat, n-o mai dati cotita, ca a vazut toata lumea. Macar aveti verticalitatea de a sustine ceea ce credeti. Sunteti anti aiurelile de capul dvs impuiat de tot felul de bazaconii, vai de dvs ca va rad si curcile la ce bazaconii spuneti.

  7. Hopa! S-a schimbat garnitura! Chiar e îngrijorător dacă se mută resursa umană pe alte subiecte „arzătoare”.

  8. Omicron e pandemia vaccinatilor. Astia care suntem pure blood ar trebui sa cerem autoritatilor sa-i tina pe vaccinati la bulau pana se dezinfecteaza.

    • Cine v-a spus ca Omicron e pandemia vaccinatilor? D-aia sunt trei sferturi nevaccinati dintre cei care se imbolnavesc?

    • Fals, 51% vaccinati, 49% nevaccinati, anul acesta.

      Trei sferturi nevaccinati a fost la Delta prin octombrie, s-a schimbat situatia. Dar trolul minte ca Victor Ponta.

    • Falsul cel mare e număratul morților cu covid

  9. Super, să se închidă școlile că sa se umple mall-urile.
    Nu se transmite la școală, se transmite la mall.

  10. Pentru ca spuneti numai baliverne pe care nu sunteti in stare sa vi le sustineti. Dar de unde stiti dvs de bani pe postare, practicati meseria asta, aveti nomenclatorul preturilor? N-ar fi de mirare la ce propaganda desantata faceti.

  11. Începe să o dea cotită cu vaccinarea. Să nu-i uităm!! Faceți listă cu to(n)ții din „pandemie”. #rezistîncă

  12. Relație de evitare precum cea la întâlnirea cu un rahat pe stradă. Omul îi acuză pe toți cei care nu se aliniază la narațiunea lui, aceiași de fiecare dată.

  13. Am scris că profitul Medlife a crescut cu 25% în 2020, în pandemie, și mi-au șters comentariul !

    • Toate laboratoarele in care s-au prelucrat testele PCR au făcut avere.

    • Cum vi l-au sters, din moment ce il vedem? Si cand l-ati scris, de unde stiati ca o sa vi-l stearga, de ati mentionat asta?

  14. Au mai secventiat încă 322. Însă deja nu se mai zice câte sunt sau nu inoculate. Dacă așa fac statistica, ne rezervăm „plăcerea” să consideram un procent mai mare de 50% (cum a fost anterior) la cei injectați. (Altfel ar fi avut EI „plăcerea” să treacă procentul).