G4Media.ro

5,5 milione de lei pentru cultură, de la Primăria Braşov / 45…

Foto: Piata Sfatului Brasov - sursa Vila Trapez

5,5 milione de lei pentru cultură, de la Primăria Braşov / 45 de proiecte vor fi finanţate / Brașov Jazz&Blues Festival și Festivalul Zilelor Culturale Maghiare au primit cei mai mulți bani, câte 250 de mii de lei

Primăria Brașov a publicat astăzi lista cu cele 45 de proiecte culturale declarate câștigătoare în urma evaluării făcute de comisia formată din 3 consilieri locali și 4 specialiști în domeniul finanțărilor culturale, anunță Brașov.net.

Suma cofinanțării din bugetul Primăriei pentru cele 45 de proiecte este de 5,49 de milioane de lei, cea mai mare sumă alocată de municipalitate proiectelor depuse de operatorii culturali privați. În următoarele zile se pot depune contestațiile, iar după evaluarea acestora, în 9 mai, va fi publicată lista finală.

Patru dintre proiectele declarate câștigătoare au cea mai mare finanțare, de 250.000 de lei, două dintre ele la aria tematică „Proiecte cu caracter repetitiv“: Brașov Jazz&Blues Festival, al Asociației Culturale Fanzin, aflat la a XI-a ediție, și Festivalul Zilelor Culturale Maghiare din Brașov ,,Țara Bârsei”, al Asociației Maghiarilor din Țara Bârsei, aflat la a XIII-a ediție.

Alte două proiecte care au solicitat suma maximă sunt Săptămâna Comediei, ediția a X-a, al Asociației Culturale Fanzin, la aria tematică „Teatru“, și JazzUP Peak Fest, al Asociației CultART, la aria tematică „Intervenție culturală“.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Orice, numai ceva românesc nu. Și dacă nu ar fi fost Junii și Casa Mureșenilor care sunt numai două asociații cu evenimente culturale, repetitive, românești, foarte vechi, care au contribuit și contribuie la cultura de mare prestigiu a Brașovului. De fapt, despre juni, cronicarul sas Julius Teutsch zicea că e „un obicei cunoscut încă de la daci”. Ăsta sigur nu era dacopat. Asta apropo de categoria „Proiecte culturale cu caracter repetitiv”.