G4Media.ro

400 de șacali vor putea fi îndepărtați din Deltă / A fost…

Sursa Foto: Marius Iancu/ Adevărul

400 de șacali vor putea fi îndepărtați din Deltă / A fost semnat noul contract pentru extragerea controlată a șacalilor din Rezervația Biosferei Delta Dunării

Urmare a informărilor înaintate de Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării către Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor – autoritatea publică centrală care răspunde de vânătoare, privitor la situația actuală a șacalilor din cuprinsul Rezervației, a fost primită aprobarea pentru extragerea a 400 de exemplare din această specie în cursul anului 2023, anunţă ARBDD citată de Agenția de presă Rador.

Potrivit aceleiaşi surse, a fost semnat deja Contractul de Servicii privind îndepărtarea/recoltarea controlată de șacali din perimetrul Rezervației Biosferei Delta Dunării cu Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Tulcea.

„Având în vedere plângerile populației locale cu privire la pagubele provocate de exemplarele de șacali, studiile recente, cartarea distribuției și evaluările numerice, extragerea se va efectua atât în proximitatea localităților cât și în ecosistemele naturale aflate pe teritoriul administrativ al comunelor: Ceatalchioi, Pardina, Chilia Veche, C.A.Rosetti, Maliuc, Crișan, Sulina, Caraorman, Nufăru, Beștepe, Mahmudia, Murighiol, Sf. Gheorghe. Extracția de șacali se va face conform unui program săptămânal, cu înștiințarea UAT-urilor unde se va efectua acțiunea, cu cel puțin 48 ore înainte. Pot participa și vânători cu toate documentele valabile (permis de armă, permis permanent de vânătoare, asigurare) care locuiesc în RBDD“, se arată în informarea transmisă de ARBDD.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. sacalii ar trebui inclusi in categoria ”daunatori”. nu au facut niciodata parte din fauna romaniei, sunt o specie invaziva si afecteaza inmultirea speciilor endemice.

    aceste animale ar trebui vanate oriunde sunt vazute, nu aduc niciun beneficiu faunei locale, ba din contra, produc pagube si in salbaticie si in zonele locuite.