G4Media.ro

30 de case dintr-un sat din Timiș vor fi zugrăvite în 3…

Sursa foto: Opinia Timișoarei / Color the Village

30 de case dintr-un sat din Timiș vor fi zugrăvite în 3 zile / Peste 450 de voluntari participă la ediția din acest an a Festivalului Faptelor Bune – Color The Village

Joi va începe în județul Timiș o nouă ediție a Festivalului Faptelor Bune, ce va avea loc în acest final de săptămâna în localitatea Valeapai, relatează Opinia Timișoarei.

Peste 450 de voluntari din întreagă țară și-au anunțat participarea la Color The Village, prin care se vor zugrăvi 30 de case. Intervențiile vor începe joi, 8 iunie și se vor încheia sâmbătă seară.

”Am ales atât case foarte frumoase care păstrează arhitectură tradițională cât și case foarte modeste, unde locuiesc persoane bolnave, bătrâni singuri și unde vom face reparații mai consistente, cum ar fi reparații la acoperișuri sau igienizare generală și zugrăvit interior”, a spus Radu Trifan, președintele Asociației Acasă în Banat.

Satul Valeapai ține de comună Ramna. Acesta este amplasat la granița dintre județele Timiș și Caraș-Severin, la 60 km de Timișoara și 43 km de Reșița.

Astăzi, satul mai are doar câteva sute de locuitori, însă mai are case tradiționale care păstrează elemente ale arhitecturii specifice zonei de tranziție dintre Banatul de Munte și cel de Câmpie.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...