G4Media.ro

20 de cazuri de infectare cu tulpina indiană au fost depistate până…

Sursa foto: Inquam Photos/George Călin

20 de cazuri de infectare cu tulpina indiană au fost depistate până acum în București și 4 județe / INSP: Nu se poate vorbi despre transmitere comunitară în România

20 de cazuri de infectare cu tulpina indiană au fost depistate până acum în București și 4 județe, anunță Institutul Național de Sănătate Publică (INSP). Institutția precizează că nu se poate vorbi despre transmitere comunitară în România.

Conform datelor publicate joi de INSP, până la data de 23 mai a fost confirmat un singur caz cu linia genetică B.1.617.1:
cetățean român, bărbat în vârstă de 58 de ani, din județul Galați, cu istoric de călătorie în India.

De asemenea, au fost confirmate 19 cazuri cu linia genetică B.1.617.2:

– 3 cazuri provin dintr-un focar din Colonia Bod, județul Brașov și sunt cetățeni indieni;

– 1 caz provine dintr-un focar familial din București, cu 3 cazuri COVID-19, din care unul confirmat cu B.1.617.2; locul probabil al expunerii cazului index este necunoscut;

– 1 caz, cetățean român, bărbat în vârstă de 58 de ani, provine dintr-un focar din județul Dolj, cu 5 cazuri COVID-19 (doar unul confirmat până în prezent cu B.1.617.2), din care 4 angajati și 1 caz secundar, familial;

– 1 caz este cetățean indian, domiciliat în județul Ilfov, dar care a sosit în România în luna martie;

– 13 cazuri provin din focarul din orașul Popești-Leordeni, județul Ilfov: 11 sunt cetățeni indieni, unul este cetățean român, caz secundar al unui cetățean indian, iar altul este cetățean român, caz terțiar (fiul cazului secundar).

INSP precizează că nu a fost înregistrat niciun deces.

„În acest moment nu se poate vorbi despre transmitere comunitară, în România, a liniei genetice B.1.617.2”, menționează INSP.

Institutul Național de Sănătate Publică amintește că, în 24 mai, varianta B.1.617.2 a fost inclusă de ECDC în categoria variabilelor care determină îngrijorare (VOC) ale SARS-CoV-2.

Citește și

ECDC a inclus tulpina indiană a coronavirusului care a fost detectată și în România între „variantele care determină îngrijorare”

Sursa foto: Inquam Photos/George Călin

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Doar atatea, putin f putin, lasa ca din toamna ne sunt promise mai multe!!

  2. In Romania secventierile sunt rarisime, deci se poate presupune rezonabil ca varianta circula comunitar.

    Procentul mic de vaccinare va asigura inca o „drama” la toamna. Dar si incompetenta guvernului Câțu, care zice ca a facut tot ce a putut pentru vaccinare, e o cauza pentru decesele ce vor urma.