G4Media.ro

19 vulnerabilități de securitate ar fi putut permite hackerilor să preia controlul…

19 vulnerabilități de securitate ar fi putut permite hackerilor să preia controlul de la distanță al motorului unui model Mercedes

Specialiștii în securitate cibernetică ai unei companii digitale americane au descoperit 19 vulnerabilități serioase de securitate la modelul de automobil Mercedes-Benz E-Class, care le-au permis să preia controlul motorului și să deschidă portierele de la distanță, transmite Tech Crunch.

Preluarea controlului de la distanță s-a realizat prin intermediul conexiunii automobilului la internet – una dintre facilitățile noilor generații de automobile. Un avantaj uriaș pentru pasageri, accesul la internet se poate transforma într-o breșă de siguranță, așa cum a fost cazul și cu alte tipuri de automobile testate în ultimii ani.

Minrui Yan, șeful echipei de specialiști, a anunțat că cele 19 vulnerabilități de securitate ale modelului Mercedes au fost înlăturate, dar ar fi putut afecta cele două milioane de unități vândute doar în China.

Un purtător de cuvânt al Mercedes a anunțat că firma constructoare de mașini a rezolvat problemele de securitate înainte ca vreuna dintre ele să fi fost exploatate de hackeri, potrivit Tech Crunch.

Foto: Pexels.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Cyber-Crime / Vs Barbut-Crime
    ..
    Hackeru’ lor / Vs Interlopu’ nost’
    ..
    neuronu’ ăluia / Vs „mușchi” mei..(mâncați’aș!..)

  2. Infarctul nu mai e la moda?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.