G4Media.ro

Zelenski, despre un eventual atac din Transnistria: Poate fi o provocare, dar…

Zelenski, despre un eventual atac din Transnistria: Poate fi o provocare, dar nu vedem o mare amenințare acolo

Vladimir Zelenski nu consideră că posibilitatea unei ofensive a unui grup rusesc de pe teritoriul Transnistriei ar putea reprezenta o amenințare serioasă pentru Ucraina. Declarația a fost făcută într-un interviu acordat postului italian de televiziune Rai 1, potrivit publicației ucrainene Pravda.

„Ar putea avea loc un atac în Transnistria, unde 100% din populație este controlată de Rusia. Acolo sunt atât trupe locale, cât și rusești. Este posibil să fie până la 15.000 de oameni, dar nu sunt foarte pregătiți. Ei nu au granițe cu Rusia, ci doar cu noi și cu Moldova. Ei pot avea trupe suplimentare doar pe cale aeriană, pe mare etc.”, a spus Zelensky.

„Această parte a grupului, dacă pleacă, nu ne este foarte frică de ei, pentru că până la 3.000 din acești 15.000 de oameni știu cum să lupte. Poate fi o provocare, dar nu vedem o mare amenințare acolo”, a adăugat președintele.

Reamintim că, după 22 aprilie, când un purtător de cuvânt al armatei ruse a declarat că sarcina trupelor ruse în „a doua fază a operațiunii speciale” din Ucraina este de a stabili „controlul deplin asupra Donbassului și sudului Ucrainei” și de a ajunge în Transnistria, în regiune autoritățile pro-ruse au raportat o serie de atacuri teroriste.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. „Păpușarul”. Cine nu este cu mine este prost. A căzut de fraier. SUA l-a trădat.