G4Media.ro

Zeci de mașini abandonate pe străzile Sucevei, scoase la licitație / La…

Sursa foto: Pixabay

Zeci de mașini abandonate pe străzile Sucevei, scoase la licitație / La cea mai ieftină, un Matiz, prețul începe de la 840 de lei / Un Mercedes din 1970 e cea mai scumpă: 1.590 de lei

Primăria Suceava scoate la licitație săptămâna viitoare mașinile pe care le-a ridicat de pe domeniul public, unde ocupau abuziv spațiii, relatează Monitorul de Suceava.

Valorificarea prin vânzare a unui număr de 28 vehicule abandonate sau fără stăpân va avea loc joi, 28 iulie, de la ora 12.00, la sediul Primăriei Suceava, de pe bulevardul 1 Mai.

Cel mai mic preț de pornire la licitație este pentru un Daewoo Matiz – 840 de lei (170 de euro), urmat de un Ford la 940 de lei (190 de euro), în vreme ce un Cielo Daewoo se vinde la același preț cu o Dacia ori un Fiat – 1.030 lei (208 euro).

Cea mai scumpă mașină scoasă la vânzare de municipalitatea suceveană este un Mercedes fără număr de înmatriculare, la 1970 de lei (399 de euro), în vreme ce altul, cu număr, este la 1590 de lei (322 de euro).

Toate cele 28 de vehicule abandonate și ridicate de pe străzile municipiului sunt depozitate într-o curte a primăriei, unde pot fi văzute.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. Nimic nu se casează, mai punem o „pavelă”.

 2. pai si cum inmatriculezi o masina neinmatriculata? cand te duci la rar cu ea se considera importata de curand? care e statutul unei masini abandonate din punct de vedere fiscal?

  • Da, mergi la rar pentru omologare. Chiar si cand cumperi o masina inmatriculata de la o persoana fizica, care o detine cu acte in regula, tot treci pe la rar ca sa verifice omologarea. Deci, de fapt, mai intai se radiaza, adica se dezinmatriculeaza… 🙂
   Asta e cea mai mica problema, mai ales ca aici e vorba sa cumperi de la stat, care l pune in vanzare conform legii. Si daca rar respinge omolgarea, poti sa consider ica o cumperi pentru piese.
   Nu te gandi musai ca iei o masina abandonata de ani de zile ii dai cheie si pleci cu ea acasa, sau in concediu

  • Pai cum sa iti explic…? Pe scurt, daca n-are carte , meri cu contractul de cumparare (grija mare la castorii care ti-l scriu, sa treaca serie sasiu, motor, si sa iti dea fiscal) la RAR.
   Matizul e in mod sigur omologat, piese gasesti, noi si ieftine. Mai putin tablaria. Daca e abandonat, precis e gaurit.
   Bag de seama ca si Mertzanul, dar pe ala il dai cu ruj inainte si-l inmatriculezi vehicul.istoric. pe vremea aia motoarele erau mari si non euro.

   Io zic sa nu iti faci filme, ca la banii astia, daca erau cat de cat, le rezolvau rudele functionarilor.