G4Media.ro

Volvo nu mai produce mașini cu motor diesel începând cu 2024

Sursa foto: © Boggy | Dreamstime.com

Volvo nu mai produce mașini cu motor diesel începând cu 2024

Volvo Cars va înceta producţia oricăror modele diesel până la începutul anului 2024, în timp ce este pe cale de a deveni un producător de automobile complet electric, transmite Reuters, citată de News.ro.

”Peste câteva luni, va fi construită ultima maşină Volvo cu motor diesel, ceea ce va face din Volvo Cars unul dintre primii producători tradiţionali de maşini care a făcut acest pas”, a spus compania suedeză într-un comunicat.

Deţinută majoritar de compania chineză Geely, Volvo s-a angajat să devină o companie cu o gamă de maşini complet electrică până în 2030.

În timp ce majoritatea maşinilor vândute de Volvo în Europa erau diesel în 2019, în 2022 acestea reprezentau doar 8,9% din vânzările producătorului suedez.

În august, 33% din vânzările Volvo au fost modele complet electrice sau hibride. Compania nu a dezvăluit câte dintre restul de 67% din modele cu motoare cu combustie erau diesel şi câte funcţionau pe benzină.

Vânzările de modele diesel au scăzut rapid în Europa de la scandalul Volkswagen privind manipularea testelor de emisii, iar producătorii de automobile au redus treptat numărul de modele diesel disponibile în gama lor de modele.

Vehiculele diesel au reprezentat mai mult de 50% din vânzările de maşini noi din Europa, în 2015, dar au reprezentat puţin peste 14% din vânzările lor, în iulie.

Sursa foto: © Boggy | Dreamstime.com

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Toate bune și frumoase.Ramane de căzut câți își pot permite mașina asta electrica .In romanica ,salariul este de 400 euro.Saracia extrema este pretutindeni.

  2. Pare o veste buna dar nu e. O specie cu adevarat inteligenta ar fi renuntat instaneu si total la vehicule poluante, nu doar Diesel si inclusiv hibridele care sunt doar o fenta pentru a amana tranzitia.
    Si pentru Joe: electricile sunt mai ieftine si acum daca iei in considerare costul pe toata durata de viata. Iar preturile curente de cumparare al masinilor noi sunt umflate voit, din pix, pentru ca nu vor inca sa transforme industria – daca ar fi obligati sa fabrice numai electrice, preturile ar cade imediat.

    • Sigur electricele sunt mai ieftine. Doar sa nu trebuiasca sa fii tu ala care schimba bateria. Apropos, cam cata poluare genereaza producerea bateriilor stim? Ca stim sigur ca poluarea de la masinile diesel e nesemnificativa pe langa vapoare si alte nenorociri dpdv global. Insa e bine asa, important e sa nu avem poluarea aici, aproape, sa fie la aia in china, india, taiwan. Doar ca planeta e tot aia, poluarea de al aia are efecte in clima de la noi. de multi ani.

  3. Volvo e detinut de chinezi. Cel mai mare producator de EV e china. Ne mira stirea?