G4Media.ro

Vlad Voiculescu, replică pentru Cîțu: Nu există date secrete. Ascunderea de date…

Vlad Voiculescu, replică pentru Cîțu: Nu există date secrete. Ascunderea de date sau pretinderea că anumite date ar fi secrete este un lucru profund nociv pentru democraţia unei ţări

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, i-a transmis luni premierului Florin Cîțu, prin intermediul unei declarații de presă, că datele privind numărul de teste Covid realizate în fiecare județ trebuie să fie publice, precizând că eventualele inadvertențe se corectează pe parcurs și subliniind că ascunderea de date este un lucru profund nociv pentru democrația unei țări.

Precizările lui Voiculescu vin după ce premierul Florin Cîţu a declarat că, în urma unei discuţii avute luni cu şeful Corpului de control al Guvernului, instituţia se va autosesiza cu privire la respectarea legislaţiei privind publicarea datelor legate de numărul de teste COVID efectuate pe fiecare judeţ (detalii aici).

”Există date publice. Toate datele care ţin de cheltuirea banului public ar trebui să fie transparente, făcute publice. Dacă există un motiv ca anumite date să nu fie făcute publice atunci acea autoritate care consideră acest lucru poate să se exprime public. Nu există date secrete. Tot ceea ce înseamnă munca administraţiei publice, respectiv ban public cheltuit ar trebui să fie date publice, transparente”, a declarat Vlad Voiculescu.

Ministrul Sănătății a precizat că numărul de teste trebuia să fie publicat cu mult timp înainte.

”Nu a trimis premierul corpul de control. Există o solicitare a unor autorităţi probabil sau unor instituţii care trebuie verificate. Ce vreau să vă spun este că datele trebuie să fie publice. Ideea că numărul de teste într-un judeţ al României ar fi un secret de stat sau ceva de genul acesta este complet anapoda şi asta nu cred că este un secret pentru fiecare dintre dumneavoastră. (…) Datele sunt publice. S-ar putea să nu fie perfecte, dar asta este toată ideea din spatele transparenţei. S-ar putea ca anumite date să fie corectate şi pentru asta să fie nevoie de un efort inclusiv al publicului ca să observe anumite inadvertenţe, dar dacă ascundem date, ascunderea de date sau pretinderea că anumite date ar fi secrete este un lucru profund nociv pentru democraţia unei ţări, profund nociv pentru orice instituţie a ţării acesteia”, a mai spus el.

Voiculescu a subliniat că în legea 544 se specifică ce date ar putea să fie limitate din punct de vedere al publicării, dar a subliniat că nu este cazul aici.

”Nu există niciun motiv pe lumea asta pentru care datele să nu fie publice cu privire la vaccinare, testarea pe fiecare judeţ”, a conchis el.

Datele au fost publicate de Ministerul Sănătății în seara zilei de 4 martie, iar a doua zi Secretariatul General al Guvernului a organizat un eveniment care să marcheze transparentizarea acestor date, eveniment la care au participat secretarul general adjunct al Guvernului Mircea Abrudean și consilierul superior din cadrul SGG Lidia Barac.

Citește și: Corpul de control al premierului se autosesizează în legătură cu modul în care au fost publicate datele privind testele COVID efectuate

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. PNL trimite corpul de control la ministrii USR PLUS – la Economie, la Sanatate.

  Dar la Ministerul de Interne, nu? Sa nu deranjam peneleii.

 2. Dacă nu exista date secrete sa facă bine domn ministru și sa ne împărtășească dansul ale le date. Poate începe chiar cu componenta Grupului de Comunicare Strategica ținută la secret de aproape 1 an

 3. Eu credeam ca ascunderea de date e un lucru ilegal, dar nu mai contează! Guvernul Orban cred că a fost campion absolut la aceasta probă!

 4. Nu numai date secrete ci și date false, umflate sau scăzute, în funcție de interes.

 5. Alianța de centru, cu semnalizare spre stânga-dreapta, nu vrea să guverneze țara în conformitate cu legile în vigoare, fiecare partid are propria agendă, legile în vigoare le pun piedici fiecărei „hăripi” din troica scăpătată, fiecare interpretează legile după urechile lor clăpăuge, fiecare vede realitatea augmentată după cum le-o prezintă ochelarii puși de către cei care-i țin de hățuri, haosul cuprinde întreaga țară, iar scutul pandemic menit a-i proteja este tot mai ciuruit. În timpul acesta opoziția jelește la mormânt străin și salivează în gol, doar, doar va înhăța vreo ciozvârtă scăpată de la masa noilor boieri.

 6. VV dixit:
  ”Nu există niciun motiv pe lumea asta pentru care datele să nu fie publice cu privire la vaccinare, testarea pe fiecare judeţ”

  lololol trollolol.

  Tradus:
  Publicarea datelor este un mare deget mijlociu aratat clientelei de partid a PNL, care a profitat din plin de manipularea si ascunderea numerelor reale.

  Ca altfel cum putem continua minciuna in care regulile stricte sunt doar pentru fraieri, testarea e pentru loseri care nu cunosc mersul in timp ce petrecerile in spatele usilor inchise continua in orice bar si restaurant care are relatiile potrivite, de la Timisoara la Iasi si Bucuresti.

 7. Mizerabil acest partid PNL. In loc sa accepte ca au condus prost tara, la fel ca PSD, trimit corpul de control pentru ca acest ministru a avut curajul sa arate mizeria de sub pres.

 8. PNL esti mizerabil, ai în oase manipularea, minciuna, șarlatania. Nu are ce răspunde în acest caz ! Orban este omul trecutului !

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.